Descoperă Timişoara ascunsă! Expoziţie inedită, la Muzeul Naţional al Banatului

Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș vă invită să descoperiți Timișoara ascunsă.

În mansarda B2 a Bastionului Theresia va fi vernisată miercuri, 14 septembrie, de la ora 18, o expoziție cu fotografii reprezentative pentru Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Atenţie şoferi! Se ridică toate maşinile parcate pe străzile pietonale din Timişoara!

Aceasta este realizată în colaborare cu Diana Cristea și Silviu Năstase și se numește „Descoperă Timișoara ascunsă”.

Tot atunci va fi lansat și albumul de fotografii al expoziției, pe un fundal sonor special, susținut de „Incanto Quartetto”.

“Un demers artistic inedit în Timișoara, care descoperă o lume ascunsă vederii. Clădirile vechi sunt de neînlocuit, vorbesc despre un alt timp, despre vechile meșteșuguri, evenimente trecute și spun povestea sufletelor care au trăit înaintea noastră. Ele reprezintă atât apreciere pentru strămoșii nostri și moștenirea lăsată de aceștia, dar și nostalgie pentru un trecut (adeseori) idealizat”, transmite Muzeul Naţional al Banatului.

În cadrul expoziției vor putea fi admirate o sută de fotografii: ilustrate vechi aparținând Muzeului Național al Banatului, exteriorul clădirilor fotografiate de Silviu Năstase și interioare surprinse pe film de Diana Cristea (@timisoaraascunsa).

Vizitatorii vor avea ocazia să afle informații mai mult sau mai puțin cunoscute despre 15 clădiri alese de artiști pentru a fi dezvăluite publicului.

Culegerea de texte o semnează Iasmina Mioc.

CITEŞTE ŞI: CJT demarează o nouă campanie de curățenie pe drumurile județene! Timișenii, invitați să semnaleze sectoarele cu cele mai mari probleme

Clădirile în care ne adăpostim, locuri care ne devin cămine, toate spun lumii o poveste despre cine suntem și de unde venim. 

Expoziția ,,Descoperă Timisoara ascunsă” va putea fi vizitată la Bastionul Maria Theresia din strada Martin Luther, nr. 4, în perioada 15 septembrie – 1 octombrie, de marți până duminică în intervalul orar 10.00-18.00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.