Deputatul PSD de Timiș, Bianca Gavriliță: Legea Vaccinării trebuie să treacă în regim de urgență prin Parlament!

Deputatul PSD de Timiș, Bianca Gavriliță consideră că Legea Vaccinării trebuie votată urgent!

Bianca Gavriliță, medic de profesie, crede că aprobarea acestei legi este de maximă importanță în condițiile în care procentul de refuz de vaccinare, în momentul de față, este de peste 12%, iar numărul cazurilor de deces este deosebit de mare. 

CITEȘTE ȘI: Pe jos spre vestul Europei! 18 migranți, opriți la frontieră

Acest proiect de lege va trebui însă dezbătut cât mai repede în cele două camere ale Parlamentului pentru că nu ne putem permite o nouă epidemie cu zeci de decese și mii de cazuri de îmbolnăviri. 

România trebuie să aibă parte de o lege a vaccinului eficientă, care să nu permită refuzul nejustificat al imunizării copiilor. E dreptul parintelui să refuze vaccinarea la naștere, dar e și dreptul celorlalți părinți, care înțeleg importanța vaccinului, să nu își vadă copiii victime ale încăpățânării unor oameni care se documentează de pe site-uri obscure de pe internet sau promovează parerile unor oameni insuficient informați.  Majoritatea țărilor europene au introdus vaccinarea obligatorie, cel mai recent Franța și Italia, unde numărul antigenelor vaccinale obligatorii este mult mai mare decat cel prevăzut în viitoarea lege a vaccinului din România.  

Și ceea ce este și mai important, prin noua lege, statul se obligă sa constituie un stoc de rezervă de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual, cu termen de valabilitate de minim 18 luni. Practic, odată cu adoptarea acestui act normativ, România nu va mai trece printr-o criză de vaccinuri. România nu poate deveni o țară în care bolile transmisibile, care în alte state europene au o incidență redusă, să ducă la zeci de decese. Vaccinarea trebuie sa devină obligatorie și le cer și colegilor din opoziție să dea dovadă de responsabilitate și să voteze legea în forma aprobată de Guvern. 

Fără o politică mai aspră în acest domeniu, fără obligativitatea imunizării nu vom reuși să reducem numărul de cazuri și nu vom putea preveni o nouă epidemie provocată chiar și de boli banale”, a transmis deputatul PSD de Timiș, Bianca Gavriliță.

CITEȘTE ȘI: Trei oameni în spital, din cauza unei șoferițe grăbite!

Peste 7600 de cazuri de rujeolă au fost confirmate din 30 septembrie, anul trecut, data declanșării epidemiei de rujeola si pana în momentul de față. Cele mai multe cazuri, cu peste o mie de bolnavi, au fost raportate în județele Timiș și Caraș-Severin.Peste 7600 de cazuri de rujeolă au fost confirmate din 30 septembrie, anul trecut, data declanșării epidemiei de rujeola si pana în momentul de față. Cele mai multe cazuri, cu peste o mie de bolnavi, au fost raportate în județele Timiș și Caraș-Severin.

Și mai grav este faptul că au fost înregistrate în această perioadă și 31 de decese. Este vorba despre opt decese în județul Timiș, câte 6 în județele Arad, și Dolj, 3 în județul Caraș-Severin și câte un caz în județele Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.               

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.