Skip to main content

Deputatul, Matei Suciu, critică dur propunerea ca spitalele private să participe la programele naţionale: Liberalii ne scot viața la mezat!

Un subiecte fierbinte al acestor zile îl reprezintă propunerea formulată de Ministerul Sănătăţii potrivit căreia spitalele private ar putea oferi servicii medicale în cadrul programelor naţionale de sănătate.

În opinia social-democraţilor, acest lucru înseamnă o privatizare a sistemului de sănătate, astfel că este aspru criticat.

CITEŞTE ŞI: Găteşti şi dăruieşti! Eveniment de suflet, organizat la Aeroportul Internaţional Timişoara

Printre contestatarii proiectului se numără şi deputatul de Timiş, Matei Suciu, care spune că propunerea este de fapt o afacere de partid, marca PNL.

“Noul plan, copt în laboratoarele pline de interese obscure ale PNL, de privatizare a programelor de sănătate publică, este apogeul impertinenței la adresa românilor. În fapt, este demonstrația finală a certitudinii (pentru foarte mulți dintre noi, deja, la nici trei luni de guvernare) că liberalii ne scot viața la mezat, fără să le tresare vreun mușchi. Pentru PNL, atunci când banii vorbesc, poporul nu există!

Fără jenă, împotriva celor care au crezut în ei, liberalii vând, mișelește, sănătatea intereselor private. Privatizarea programelor de sănătate publică este de fapt o afacere de partid, marca PNL.

Rezultatul acestui plan diabolic este evident: tot mai puțini pacienți se vor putea trata gratuit la stat și din ce în ce mai mulți vor trebui să aleagă calea clinicilor private, contra-cost. În condițiile în care Sănătatea este un drept garantat de constituție pentru toți cetățenii, nu doar pentru cei cu venituri mari, o asemenea inițiativă este imorală și inacceptabilă!
PSD se opune categoric privatizării Sănătății și proiectului PNL de atac direct asupra vieții românilor. Câți dintre pacienți își permit tratamentul într-o clinică privată, câti dintre români își permit co-plata? Cum e posibilă o asemenea sfidare națională? Pe viața pacienților, tratați până acum gratuit la stat, îmbogățim mediul privat de sănătate, pentru că avem prieteni și interese inimaginabile? Zerourile care se învârt în acest domeniu sunt foarte multe și, acum, oficial, într-o asumare cinică liberală, mult mai importante decât viețile care se pot opri, oricând.

Abordarea imorală a PNL este, de fapt, o privatizare mascată a programelor de sănătate publică și a celor de urgență. Doar că ea contravine flagrant dreptului la Sănătate garantat de Constituție, pentru toți cetățenii. Sănătatea e „la liber”, nu “pe bani”, nu se tranzacționează, nu se scoate la licitație cu strigare și adjudecare!

Actualul ministru al Sănătății provine dintr-un spital privat care va beneficia în mod direct de pe urma unei astfel de măsuri. Trageți singuri concluziile.

Între timp, vă asigur că PSD va lupta, cu toată forța, împotriva legiferării unui asemenea act de trădare…vitală, căci despre viață vorbim!”

CITEŞTE ŞI: Garajiada continuă la Timişoara! Vor fi demolate alte aproape 250 de garaje

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.