Deputatul Alfred Simonis îi dă peste nas lui Fritz, pe tema celui mare proiect de infrastructură din Timişoara!

Aproape 300 de milioane de euro este valoarea proiectului de modernizare a liniei de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad, lotul 3 Timișoara Est- Ronaț Triaj, finanţat prin PNRR.

La două săptămâni după ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractul de proiectare și execuție, primarul Timişoarei a anunţat că are anumite neclarităţi.

Fritz este nemuţumit că anumite detalii nu sunt foarte exacte, aşa că şantierul ar putea crea probleme de trafic.

CITEŞTE ŞI: Realitate virtuală, la Târgul de Crăciun din Timişoara! Ce alte suprize pregătesc organizatorii?

“Dacă proiectul este făcut prost, are potențialul să blocheze Timișoara, să afecteze foarte puternic traficul și de mașini, și de bicicliști, și de pietoni și va despărți nordul de sudul Timișoarei și mai mult decât acum(…) Trebuie să clarificăm ce subtraversări și pasaje facem atât pentru traficul auto, cât şi pentru cel pietonal. Apoi, la acest sens giratoriu suspendat de la Baader, aproape de Gara de Est, nu este foarte clar cum se va integra în trama stradală existentă, cum se va lega de străzile existente, cum se va face descărcarea traficului. Poate arată interesant în randări, dar detaliile tehnice trebuie clarificate. Trebuie să discutăm punctele de oprire din oraș. Dacă nu cumva ar fi o posibilitate să adăugăm unul, două, trei puncte în plus față de cele prevăzute acum în studiul de fezabilitate. Tocmai pentru că este clar că asta este șansa noastră pentru un tren metropolitan care ne va ajuta să încurajăm oamenii să folosească mai mult trenul, mai ales din zonele periurbane. Apoi avem o supratraversare la Ronaț. Dacă vă uitați pe randări, așa cum este planificată acum este destul de problematică. Este o rampă foarte complicată, probabil va distruge stadionul de rugby din Ronaț, pentru că stâlpii pe care stă rampa sunt planificați la marginea terenului de stadion și trebuie să găsim o soluție bună, practică și respectuoasă pentru timișoreni pentru această supratraversare la Ronaț”, a spus Dominic Fritz.

Criticile lui Fritz îl revolt pe deputatul PSD, Alfred Simonis care spune că primarul încearcă să arunce praf în ochii timișorenilor, pentru aş-i masca incompetenţa.

Fumigena lansată de Fritz ascunde nu doar incapacitatea sa de a gestiona orașul ci și faptul că instituția pe care o conduce nu a fost capabilă să depună proiecte serioase pentru atragerea de fonduri europene. Cum altfel să îți maschezi incompetența decât lansând teme false, preluate de la șefii de partid care văd roșu în fața ochilor, și la propriu și la figurat, de câte ori reușește PSD să facă ceva pentru Timișoara și pentru timișoreni?”, întreabă retoric, Alfred Simonis.

Parlamentarul îi aminiteşte primarului că nu a fost în stare să rezolve nici lucrurile elementare din oraş: Colterm, RATT, spațiile verzi, reabilitările de drumuri, poluarea, transparența administrativă, etc.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Situaţie revoltătoare, lângă Timişoara! Elevi înghesuiţi ca sardelele, în microbuzul şcolar

“Este absolut incredibil să te apuci să pui bețe în roate unui proiect de asemenea anvergură, cum este cel al CFR, în loc să ieși și să lauzi faptul că Timișoara în sfârșit primește ceea ce merita încă de acum 30 de ani. Dominic Fritz, Timișoara are nevoie de acest proiect ca de aer. Timișoara are nevoie să primească infrastructură nouă și modernă și ar fi bine să aveți tăria de a recunoaște și accepta această reușită, chiar dacă e o reușită a PSD, pentru că în sfârșit avem parte de ceea ce merităm ca oraș. Pierderea unui astfel de proiect ar însemna încă 30 de ani de stagnare”, mai spune deputatul PSD.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.