Skip to main content

Deputatul Alfred Simonis îi dă peste nas lui Fritz, pe tema celui mare proiect de infrastructură din Timişoara!

Aproape 300 de milioane de euro este valoarea proiectului de modernizare a liniei de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad, lotul 3 Timișoara Est- Ronaț Triaj, finanţat prin PNRR.

La două săptămâni după ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractul de proiectare și execuție, primarul Timişoarei a anunţat că are anumite neclarităţi.

Fritz este nemuţumit că anumite detalii nu sunt foarte exacte, aşa că şantierul ar putea crea probleme de trafic.

CITEŞTE ŞI: Realitate virtuală, la Târgul de Crăciun din Timişoara! Ce alte suprize pregătesc organizatorii?

“Dacă proiectul este făcut prost, are potențialul să blocheze Timișoara, să afecteze foarte puternic traficul și de mașini, și de bicicliști, și de pietoni și va despărți nordul de sudul Timișoarei și mai mult decât acum(…) Trebuie să clarificăm ce subtraversări și pasaje facem atât pentru traficul auto, cât şi pentru cel pietonal. Apoi, la acest sens giratoriu suspendat de la Baader, aproape de Gara de Est, nu este foarte clar cum se va integra în trama stradală existentă, cum se va lega de străzile existente, cum se va face descărcarea traficului. Poate arată interesant în randări, dar detaliile tehnice trebuie clarificate. Trebuie să discutăm punctele de oprire din oraș. Dacă nu cumva ar fi o posibilitate să adăugăm unul, două, trei puncte în plus față de cele prevăzute acum în studiul de fezabilitate. Tocmai pentru că este clar că asta este șansa noastră pentru un tren metropolitan care ne va ajuta să încurajăm oamenii să folosească mai mult trenul, mai ales din zonele periurbane. Apoi avem o supratraversare la Ronaț. Dacă vă uitați pe randări, așa cum este planificată acum este destul de problematică. Este o rampă foarte complicată, probabil va distruge stadionul de rugby din Ronaț, pentru că stâlpii pe care stă rampa sunt planificați la marginea terenului de stadion și trebuie să găsim o soluție bună, practică și respectuoasă pentru timișoreni pentru această supratraversare la Ronaț”, a spus Dominic Fritz.

Criticile lui Fritz îl revolt pe deputatul PSD, Alfred Simonis care spune că primarul încearcă să arunce praf în ochii timișorenilor, pentru aş-i masca incompetenţa.

Fumigena lansată de Fritz ascunde nu doar incapacitatea sa de a gestiona orașul ci și faptul că instituția pe care o conduce nu a fost capabilă să depună proiecte serioase pentru atragerea de fonduri europene. Cum altfel să îți maschezi incompetența decât lansând teme false, preluate de la șefii de partid care văd roșu în fața ochilor, și la propriu și la figurat, de câte ori reușește PSD să facă ceva pentru Timișoara și pentru timișoreni?”, întreabă retoric, Alfred Simonis.

Parlamentarul îi aminiteşte primarului că nu a fost în stare să rezolve nici lucrurile elementare din oraş: Colterm, RATT, spațiile verzi, reabilitările de drumuri, poluarea, transparența administrativă, etc.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Situaţie revoltătoare, lângă Timişoara! Elevi înghesuiţi ca sardelele, în microbuzul şcolar

“Este absolut incredibil să te apuci să pui bețe în roate unui proiect de asemenea anvergură, cum este cel al CFR, în loc să ieși și să lauzi faptul că Timișoara în sfârșit primește ceea ce merita încă de acum 30 de ani. Dominic Fritz, Timișoara are nevoie de acest proiect ca de aer. Timișoara are nevoie să primească infrastructură nouă și modernă și ar fi bine să aveți tăria de a recunoaște și accepta această reușită, chiar dacă e o reușită a PSD, pentru că în sfârșit avem parte de ceea ce merităm ca oraș. Pierderea unui astfel de proiect ar însemna încă 30 de ani de stagnare”, mai spune deputatul PSD.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.