Skip to main content

Debut în forţă! Au început cursurile pentru elevii claselor a IX-a și a X-a care vor să se specializeze în domeniul agriculturii în zona de vest a țării!

A început şcoala şi pentru tinerii care vor să înveţe o meserie în domeniul agricol!

Cooperarea dintre Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură ”Casa Verde” din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara şi Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, a făcut posibilă punerea pe picioare a unui proiect unic pentru țara noastră.

CITEŞTE ŞI: Calvarul unui şofer! A luat la ocazie doi tineri, care s-au dovedit a fi doi infractori

Astfel, în baza acestui parteneriat, și în anul al doilea al proiectului, zeci de elevi se vor iniţia și vor aprofunda tainele meseriei de mecanic agricol, cu cei mai buni profesori şi pe cele mai performante utilaje.

Elevii sunt înscrişi la Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură ”Casa Verde” din Timişoara, unde urmează cursurile ce au început pe data de 16 septembrie.

Pregătirea de specialitate suplimentară se face în laboratoarele Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg şi va începe pe data de 30 septembrie, iar practica se efectuează la sediul companiilor partenere pe parcursul semestrului.

“Parteneriatul pe care îl avem și pe care îl dezvoltăm, oferă condiții excelente pentru pregătirea la standarde europene a elevilor în domeniul mecanicii agricole. Primul an școlar a însemnat pentru noi un motiv de bucurie datorită rezultatelor obținute și sperăm că și al doilea an, în care gestionăm două clase, să fie cel puțin la fel de roditor”, a declarat directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Conf. univ. dr. Ciprian Fora.

O componentă extrem de importantă a învăţământului profesional de stat pentru mecanici agricoli în sistem dual după model german, este reprezentată de bursele pentru elevi.

Fiecare elev primeşte o bursă de studiu, pe toată durata celor 3 ani de școală.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș lansează o nouă serie a cursului Auditor intern în domeniul calităţii

De asemenea, absolvenţii claselor a VIII-a, care optează să urmeaze acest sistem educațional beneficiază şi de o serie de gratuităţi, cum ar fi evaluările medicale sau echipamentele de muncă şi protecţie, precum și alte mijloace de învățare.

Şi, cel puțin la fel de important este că absolvenţii acestor cursuri au prioritate la angajarea în companiile partenere.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.