Skip to main content

Debut în forţă! Au început cursurile pentru elevii claselor a IX-a și a X-a care vor să se specializeze în domeniul agriculturii în zona de vest a țării!

A început şcoala şi pentru tinerii care vor să înveţe o meserie în domeniul agricol!

Cooperarea dintre Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură ”Casa Verde” din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara şi Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, a făcut posibilă punerea pe picioare a unui proiect unic pentru țara noastră.

CITEŞTE ŞI: Calvarul unui şofer! A luat la ocazie doi tineri, care s-au dovedit a fi doi infractori

Astfel, în baza acestui parteneriat, și în anul al doilea al proiectului, zeci de elevi se vor iniţia și vor aprofunda tainele meseriei de mecanic agricol, cu cei mai buni profesori şi pe cele mai performante utilaje.

Elevii sunt înscrişi la Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură ”Casa Verde” din Timişoara, unde urmează cursurile ce au început pe data de 16 septembrie.

Pregătirea de specialitate suplimentară se face în laboratoarele Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg şi va începe pe data de 30 septembrie, iar practica se efectuează la sediul companiilor partenere pe parcursul semestrului.

“Parteneriatul pe care îl avem și pe care îl dezvoltăm, oferă condiții excelente pentru pregătirea la standarde europene a elevilor în domeniul mecanicii agricole. Primul an școlar a însemnat pentru noi un motiv de bucurie datorită rezultatelor obținute și sperăm că și al doilea an, în care gestionăm două clase, să fie cel puțin la fel de roditor”, a declarat directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Conf. univ. dr. Ciprian Fora.

O componentă extrem de importantă a învăţământului profesional de stat pentru mecanici agricoli în sistem dual după model german, este reprezentată de bursele pentru elevi.

Fiecare elev primeşte o bursă de studiu, pe toată durata celor 3 ani de școală.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș lansează o nouă serie a cursului Auditor intern în domeniul calităţii

De asemenea, absolvenţii claselor a VIII-a, care optează să urmeaze acest sistem educațional beneficiază şi de o serie de gratuităţi, cum ar fi evaluările medicale sau echipamentele de muncă şi protecţie, precum și alte mijloace de învățare.

Şi, cel puțin la fel de important este că absolvenţii acestor cursuri au prioritate la angajarea în companiile partenere.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.