Debut în forţă! Au început cursurile pentru elevii claselor a IX-a și a X-a care vor să se specializeze în domeniul agriculturii în zona de vest a țării!

| Sursa de Vest | | Lasă un comentariu

A început şcoala şi pentru tinerii care vor să înveţe o meserie în domeniul agricol!

Cooperarea dintre Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură ”Casa Verde” din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara şi Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, a făcut posibilă punerea pe picioare a unui proiect unic pentru țara noastră.

CITEŞTE ŞI: Calvarul unui şofer! A luat la ocazie doi tineri, care s-au dovedit a fi doi infractori

Astfel, în baza acestui parteneriat, și în anul al doilea al proiectului, zeci de elevi se vor iniţia și vor aprofunda tainele meseriei de mecanic agricol, cu cei mai buni profesori şi pe cele mai performante utilaje.

Elevii sunt înscrişi la Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură ”Casa Verde” din Timişoara, unde urmează cursurile ce au început pe data de 16 septembrie.

Pregătirea de specialitate suplimentară se face în laboratoarele Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg şi va începe pe data de 30 septembrie, iar practica se efectuează la sediul companiilor partenere pe parcursul semestrului.

“Parteneriatul pe care îl avem și pe care îl dezvoltăm, oferă condiții excelente pentru pregătirea la standarde europene a elevilor în domeniul mecanicii agricole. Primul an școlar a însemnat pentru noi un motiv de bucurie datorită rezultatelor obținute și sperăm că și al doilea an, în care gestionăm două clase, să fie cel puțin la fel de roditor”, a declarat directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Conf. univ. dr. Ciprian Fora.

O componentă extrem de importantă a învăţământului profesional de stat pentru mecanici agricoli în sistem dual după model german, este reprezentată de bursele pentru elevi.

Fiecare elev primeşte o bursă de studiu, pe toată durata celor 3 ani de școală.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș lansează o nouă serie a cursului Auditor intern în domeniul calităţii

De asemenea, absolvenţii claselor a VIII-a, care optează să urmeaze acest sistem educațional beneficiază şi de o serie de gratuităţi, cum ar fi evaluările medicale sau echipamentele de muncă şi protecţie, precum și alte mijloace de învățare.

Şi, cel puțin la fel de important este că absolvenţii acestor cursuri au prioritate la angajarea în companiile partenere.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Oportunități de cariere pentru studenți, la UVT, în cadrul celui mai dens eveniment de networking cu reprezentanții marilor companii din regiunea de vest

Universitatea de Vest răspunde așteptărilor tinerilor studenți din UVT și din întregul centru universitar timișorean și le propune un eveniment dens de networking, în care vor avea oportunitatea întâlnirii cu reprezentanții marilor companii din economia regiunii de vest.

Femeie, bătută cu bestialitate și înjunghiată de soț!! Aceasta a ajuns la spital, iar medicii de aici au alertat imediat Poliția

O femeie de 58 de ani a ajuns la spital, în urma unui conflict cu soțul. Femeia a fost bătută și rănită cu un cuțit.

Amenajarea Pădurii Verzi, prinde contur! A fost lansată licitația pentru proiectare și asistență tehnică

Pădurea Verde din Timișoara va fi transformată într-o pădure-parc, unde timișorenii și nu numai se pot relaxa în aer liber.

Secretele şi tehnologiile din spatele fabricării unei anvelope! Continental Timişoara şi-a deschis porţile pentru timişorenii interesaţi de procesul de producţie

Fabrica de anvelope Continental Timişoara s-a transformat, pentru o zi, într-un parc uriaş de distracţie. Şi-a deschis porţile pentru toţi cei cei interesaţi să afle care este procesul de producţie a unei anvelope auto.

Copilaş de numai 4 ani, salvat de la înec, de un poliţist în timpul liber! Micuţul a alunecat şi a căzut direct în lacul de acumulare

Tragedie evitată în ultimul moment, graţie unui poliţist care, deşi era în timpul liber, nu a stat pe gânduri şi a sărit să salveze un copil de 4 ani.

Victimă încarcerată, după ce o maşină a intrat într-un tir! La câţiva kilometri distanţă, doi copii şi un adult au fost victimele altui accident cumplit

Un accident rutier grav s-a petrecut în urmă cu puţin timp, pe DN 6, iar salvatorii care au ajuns de urgenţă, la faţa locului, au găsit două victime.

Cod roşu de vreme de rea! Pentru zonele de munte, meteorologii anunţă urgie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o Avertizare cod roşu de vreme rea, valabilă din această noapte, de la ora 02:00 până mâine la ora 14:00.

Părinţi, în culmea disperării! Fiica lor a plecat de acasă, cu un taxi, iar de atunci, parcă a intrat în pământ

O fată de 17 ani a fost dată în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, după ce tatăl ei a anunţat Poliţia despre dipariţia ei.

Incendiu la un apartament de la etajul 10 al unui bloc! O fată de 15 ani, care era singură în casă, a fost evacuată de vecini și a avut nevoie de îngrijiri medicale

S-a dat alarma în urmă cu puțin timp în municipiul Vulcan, după ce în balconul unui apartament de la etajul 10 a izbucnit un incendiu.

CCIAT organizează noi cursuri de formare profesională! Vezi aici calendarul pe luna aprilie

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională demarează în luna martie 2023 o nouă serie de cursuri autorizate.

Video: Beznă totală, lângă Timişoara! Mii de oamenii au rămas fără iluminat public, din cauză că Primăria nu a plătit facturile către Enel

O localitatea de la marginea Timișoarei a rămas în beznă! Enel a tăiat curentul pentru iluminatul public, din cauza facturilor neplătite.

FOTO S-a deschis Târgul de Paște, de la Timișoara! Ateliere de încondeiat ouă, căsuțe cu bunătăți și suveniruri, dar și spectacole pentru copii!

Timișoara a îmbrăcat straie de sărbătoare! Târgul de Paște, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, și-a deschis astăzi oficial porțile și va putea fi vizitat până pe 18 aprilie, inclusiv.

VIDEO Accident cu șase victime, în vestul țării! A fost solicitat și elicopterul SMURD

Accident grav de circulație, pe o șosea din vestul țării! Două mașini în care se aflau șase persoane, au fost implicate.

Eroii zilei! Trei jandarmi, aflați în timpul liber, au salvat un bătrân căruia i s-a făcut rău și a căzut din picioare

Un bătrân din Timișoara a fost salvat de trei jandarmi aflați în timpul liber! Bărbatului i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ.

Sprijin din partea Consiliului Județean Timiș pentru Raionul Nisporeni din Republica Moldova! Centrul de Sănătate, dotat cu un aparat radiologic digital

Centrul de Sănătate Nisporeni din Republica Moldova are acum un aparat radiologic digital achiziționat cu ajutorul financiar al Consiliului Județean Timiș!

Anexă mistuită de flăcări, lângă Timișoara, noaptea trecută! Incendiul s-a extins și la acoperișul unei case

Pompierii au fost solicitați noaptea trecută să intervină pentru stingerea unui incendiu în localitatea Giarmata.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.