Skip to main content

De neratat! Festivalul ROD revine la Lugoj!

A treia ediție a Festivalului Rod aduce filmul, teatrul independent, fotografia de artă în fața publicului larg din Lugoj.

Principala misiune a Rod Festival este dezvoltarea de noi audiențe prin stabilirea unei punți de legătură între publicul care nu are acces sau nu consumă conținut cultural și sectorul cultural în totalitatea sa.

CITEŞTE ŞI: Înfiorător! A încercat să îşi ucidă prietenul, cu un briceag, din cauza unei datorii

Organizatorii spun că Rod Festival își propune să reducă decalajul dintre un „Centru” generic, supraofertat cultural și o „Periferie” imaginară, care de multe ori nu corespunde cu cea geografică.

Festivalul începe pe data de 19 august cu o propunere interesantă de film, a cărui proiecţie va avea loc în Amfiteatrul Exterior de la Universitatea Europeană Drăgan.

La ora 21:00 va rula scurtmetrajul tragicomic „OFF STAGE”, scris și regizat de către Andrei Huțuleac, o producție independentă DaKINO Production . Din distribuție fac parte actorii Adrian Titieni, Amalia Ciolan si Tudor Istodor.

La ora 21:30 va urma filmul documentar animat „CRULIC – DRUMUL SPRE DINCOLO”/România, Polonia, regia semnată de Anca Damian, cu Vlad Ivanov, Jamie Sives.

CITEŞTE ŞI: Aparat unic în vestul României la Spitalul Victor Babeș din Timișoara! Dispozitivul măsoară rezistența pulmonară pe căile respiratorii

Filmul spune povestea reală a românului Crulic, în urma evenimentelor dramatice din acea perioadă, ministrul de externe al României, Adrian Cioroianu, și-a prezentat demisia.

„După atâta voie bună și divertisment de la Ruga Lugojului, invităm lugojenii și nu numai să pună mâna și pe un film, era să spun o carte, pentru că „OFF STAGE” și „CRULIC” sunt printre cele mai bune producții românești realizate în ultima vreme”, spune regizorul Florin Iepan.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.