Skip to main content

De mâine, îţi poţi plăti impozitele şi taxele locale! Vezi aici cât trebuie să plăteşti pentru apartamentul, casa sau maşina pe care le ai în Timişoara

Timişorenii îşi pot achita, începânde mâine, impozitele pe care le datorează bugetului local pentru apartamente, case şi maşini.

Pentru evitarea cozilor de la Direcția Fiscală autorităţile recomandă plata online, care poate fi efectuată AICI.


În acest an, taxele şi impozitele locale sunt mai mari cu 13,8%, faţă de 2023, fiind indexate cu rata inflaţiei,

CITEŞTE ŞI: CCIAT organizează o misiune economică la Istanbul, după ce firmele timișene și-au manifestat interesul!

Astfel, pentru un apartament cu 3 camere, cu o suprafaţă de aproximativ 65 de metri pătraţi, timişorenii vor plăti 229 de lei, cu 28 de lei mai mult decât anul trecut.

Proprietarul unui apartament cu două camere, cu o suprafaţă de circa 45 de metri pătraţi, care în 2023 a plătit 157 de lei, în acest an va scoate din buzunare, 179 de lei.

Pentru un apartament cu o singură camera, cu o suprafaţă ce aproximativ 25 de metri pătraţi, impozitul pentru acest an este de 54 de lei, spre deosebire de 2023, când a fost 48 de lei.

Mai mulţi bani din buzunare trebuie să scoată proprietarii de case. Spre exemplu, pentru un imobil P+E, cu o suprafaţă desfăşurată de 150 de metri pătraţi, impozitul este 486 de lei, faţă de 427 de lei, cât a fost anul trecut.

În cazul unei maşini cu o capacitate cilindrică de sub 1.600 cmc, impozitul este 81 de lei, cu 10 lei mai mult faţă de anul trecut, iar pentru una de 1.700 cmc, 328 lei, faţă de 288 lei, în 2023.

La autoturismele cu capacitatea cilindrică între 1.801 şi 1.900 cmc, impozitul este 365 de lei, cu 45 de lei mai mare faţă de anul trecut.

Vestea bună este că timişorenii care îşi achită integral taxele, până pe data de 31 martie, vor beneficia de o bonificaţie de 10%.

CITEŞTE ŞI: Vești proaste pentru fanii muzicii și culturii urbane! Primul festival de acest gen din țară, a ajuns la final

Proprietarii de autoturisme hibrid sunt scutiţi de plata impozitelor, iar timişorenii care au nevoie de o adeverinţă care să ateste că Primăria a schimbat numele străzilor pe care locuiesc vor plăti o taxă de urgenţă de 50 de lei.

Timişorenii care vor să îşi plătească taxele ghişeu, nu online, o pot care la casieriile din incinta sediului DFMT de pe str. Demetriade nr.1 (incinta Iulius Mall), sau la oficiile poștale din oraș.

Programul cu publicul al Direcției Fiscale este luni – joi, orele 08:30 – 16.00 și vineri, orele 08:30 – 14.00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.