Skip to main content

Dan Diaconu, despre autobuzele electrice care ajung la Timişoara: Le pozăm şi le punem pe facebook

În Timişoara, până la finalul acestui an, vor ajunge toate cele 44 de autobuze electrice contractate în baza parteneriatului încheiat în 2018, cu Ministerul Dezvoltării.

Primele patru astfel de vehicule au fost livrate în luna decembrie, iar primarul Dominic Fritz anunţa că vor fi puse în circulaţie, în februarie.

Greu de crezut, în contextul în care, lucrările de amenajare a rampei de garare prevăzută în contract, nici nu au început, astfel că nici staţiile de încărcare nu există.

„Există o singură staţie de încărcare amplasată greoi, pe o platformă din beton improvizată, la STPT în Dâmboviţei. Este grav, dar definitoriu pentru modul în care funcţionează administraţia acum (…)Pot să stea la coadă, la singura staţie disponibilă şi să se încarce succesiv”, a explicat consilierul local Dan Diaconu, la Sursa de Vest fără Filtru.

Conform proiectului, sunt necesare 15 stații de încărcare rapidă a bateriilor şi 44 de stații de încărcare lentă.

Acestea din urmă trebuie folosite în timpul nopţii, astfel încât dimineaţa, autobuzele să fie pregătite să iasă în trafic.

Pe timpul zilei, autobuzele ar trebui să fie încărcate rapid, în staţiile amenajate pe traseu.

În lipsa acestei infrastructuri, noile mijloace de transport în comun nu pot fi folosite.

“Le pozăm, le punem pe facebook, poate le şi filmăm un pic cum se plimbă prin curtea STPT şi cu asta ne-am făcut datoria. Pentru că, până la urmă, oraşul acesta este condus de reţelele sociale, nu de o administraţie care să aibă în vedere şi lucrurile care ar trebui să fie făcute”, a mai spus Diaconu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.