Skip to main content

Curat murdar! Doar numărătoarea lui Pristanda îi salvează onoarea lui Fritz! Turiştii din Timişoara, ca steagurile din “O scrisoare pierdută”

 În acest weekend se încheie programul TM 2023, prilej numai bun pentru autorităţi să facă bilanţul evenimentelor care au înghiţit zeci de milioane de euro.

Primarul Dominic Fritz se arată mai mult decât mulţumit de tot ceea ce s-a întâmplat în acest an în oraş deşi, milionul de turişti pe care îl anunţa la startul programului nu a fost atins nici măcar pe jumătate.

Conform Institutului Naţional de Statistică, în primele 10 luni ale anului, în oraş au ajuns 290.932 de turişti.

CITEŞTE ŞI: Accident cumplit! Un camion, o autoutilitară și o mașină, au fost implicate! Un bărbat și-a pierdut viața, iar alte trei persoane au fost rănite

Însă, Simion Giurcă, pus de Fritz la conducerea Asociației pentru Promovarea Timișoarei, spune că anul 2023 a adus în oraş 1,3 milioane de vizitatori.

Explică diferenţa uriaşă dintre cifrele lui şi cele prezentate de INS prin nişte surse secrete deocamdată, pe care le va dezvălui abia anul viitor.

“După cum ştiţi, INS ridică date în baza raportărilor făcute de unităţile de cazare. Din nefericire, aceste raportări nu sunt întotdeauna în întregime. Nu toate unităţile reuşesc să raporteze în timpul acordat, motiv pentru care rămân pe lângă. Noi am luat în considerare şi alţi indicatori, pe care putem să îi controlăm, să îi analizăm dincolo de INS, pentru că am vrut să avem nişte informaţii mai complete şi ne interesează mult mai mult decât ce spune INS. Am apelat la diverse surse pe care, probabil, o să le divulgăm într-o conferinţă pe care ne-am propus să o organizăm în februarie, atunci când vom avea datele finale”, a spus Simion Giurcă, președintele Asociației pentru Promovarea Timișoarei.

Cu alte cuvinte, Giurcă susţine că datele INS sunt eronate, fără a sufla o vorbă despre diferenţa dintre termenii folosiţi.

La insistenţele jurnaliştilor Sursa de Vest, președintele APT a explicat că, deşi a dat de înţeles că s-ar referi la numărul de turişti, el vorbea de fapt despre vizitatori.

Iar metoda de calcul a fost inspirată din Caragiale: Giurcă a adunat participanţii de la toate concertele, spectacolele de teatru şi expoziţiile din oraş şi a ajuns la rezultatul de 1,3 milioane.

“Am colaborat cu organizatorii de evenimente, care ne-au dat numărul de participanţi la fiecare eveniment în parte. De asta, datele noastre nu coincid cu cele de la INS. Spre exemplu au fost autocare întregi cu elevi care au venit pentru o expoziţie dimineaţa, iar seara s-au întors acasă. Aceştia nu apar în raportările unităţilor de cazare (…) Da, aveţi dreptate, în aceste cifre sunt incluşi şi timişorenii, pentru că este imposibil să faci o delimitare din acest punct de vedere, atunci când vorbim despre publicul de la un anumit eveniment”, a explicat Simion Giurcă pentru Sursa de Vest.

În plus, cifra de 1,3 milioane se referă la numărul de participări, nu de persoane.

Adică, dacă un timişorean a fost în acest an, la 20 de expoziţii, concerte sau piese de teatru, el echivalează cu 20 de vizitatori în raportarea lui Giurcă.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.