Skip to main content

Cunoscutul scriitor Mircea Cărtărescu vine la Timișoara! Va participa la un eveniment UVT

Mircea Cărtărescu este invitatul comunității UVT în cadrul primului eveniment al acestui an, din seria „La UVT, Cultura este Capitală!”

Universitatea de Vest din Timișoara continuă și în acest an activitățile și proiectele culturale dedicate comunității, din seria intitulată „La UVT, Cultura este Capitală!”.

În cadrul acestui prim eveniment, invitatul de prestigiu al UVT va fi scriitorul Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani.

Scriitorului îi va fi acordat titlul de Doctor Honoris Causa al UVT, iar ceremonia se va desfășura vineri 22 martie , începând de la ora 9.30, în amfiteatrul A01 din sediul principal UVT, V.Pârvan nr.4.

Cu o zi înainte de această ceremonie, binecunoscutul autor va susține o prelegere, în cadrul conferinței publice „Aventura literaturii”, începând de la ora 18.30, în Aula Magna „Ion Curea” a UVT, într-o întâlnire moderată de profesorul și criticul Mircea Mihăieș.

Textele semnate de Mircea Cărtărescu sunt cunoscute pentru stilul lor complex și bogat, precum și pentru profunzimea abordării temelor existențiale și ale condiției umane, iar cărțile sale abordează adesea subiecte precum identitatea, memoria, dragostea și căutarea de sine.

Cei interesați să participe la evenimente se pot înscrie AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.