Skip to main content

Cu datorii uriaşe, Colterm primeşte bani de la Guvern, să treacă peste iarnă

Ministerul Dezvoltării a alocat, în total, 360,9 milioane de lei către 27 de localităţi unde există sisteme centralizate de încălzire.

Banii sunt pentru achiziţia de combustibil, gaz sau păcură, astfel încât, sp nu existe probleme cu agentul termic, la iarnă.

CITEŞTE ŞI: Accident cumplit! 12 oameni au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital

Cei mai mulţi bani vor ajunge în Timişoara, Constanţa, Arad şi Bacău.

„Alocarea fondurilor a fost, cu siguranță, o măsură benefică, prin care ne-am atins obiectivul de a asigura continuitatea furnizării energiei termice, în special pentru populație, spitale și unități de învățământ. Suntem încrezători că autoritățile locale se pregătesc încă de pe acum pentru asigurarea energiei termice în următorul sezon rece, pentru încălzirea locuințelor și a instituțiilor” – a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării.

Pentru Timişoara, au fost alocate 67,8 milioane de lei, bani pentru care este nevoie o rectificare bugetară, pentru a fi incluşi în bugetul din acest an.

Aceşti bani nu rezolvă problemele financiare care au adus Societatea de termoficare a Timişoarei, în pragul falimentului.

Colterm are peste 300 de milioane de lei, datorii către terţi, şi două amenzi în valoare totală de peste 35 de milioane de euro, pentru că nu a cumpărat certificatele verzi aferente anilor 2020 şi 2021.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.