Skip to main content

Creşte lista cetățenilor de onoare ai Timișoarei! Mircea Mihăieş sau membrii trupei Pro Musica, printre cei care urmează să primească această distincţie

Consilierii locali din Timişoara au aprobat, în şedinţa de aseară, acordarea titlului de cetățean de onoare pentru 12 personalităţi din diverse domenii de activitate.

Este vorba despre Ida-Reghina Gaza, Mircea Mihăieș, Andrei Ujică și membrii formației Pro Musica (Vasile Dolga – post-mortem, Horea Silviu Crișovan, Bogdan Oliver Nagy, Grigore Bujor Hariga, Doru Apreotesei, Dietrich Krauser, Eugen Dorel Titz, Mario Florescu și Marian Odangiu).

Ida Jarcsek-Gaza are o vastă experienţă în lumea teatrului românesc, cu rezonanță pentru tradiția culturii germane din Timișoara. Din 2003 până în 2007, a fost director artistic al TGST, iar în cadrul ediției din 2023 a premiilor UNITER, a fost distinsă cu Premiul pentru întreaga activitate.

Mircea Mihăieș este un alt timișorean către care se va îndrepta distincția. Acesta a militat pentru susținerea valorilor libertății, democrației și a respectului civic. De asemenea, alături de Horia Roman Patapievici și Tania Radu, a fost în conducerea Institutului Cultural Român, în perioada 2005-2012, când a ocupat funcţia de vicepreşedinte. În anul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, a conceput și promovat seria de conferințe „La UVT cultura e Capitală”.

Printre personlitățile remarcabile ale Timișoarei, care urmează să devină cetățean de onoare, se numără și Andrei Ujică, regizor timișorean, renumit pe plan internațional, dar și scriitor consacrat. Este cunoscut pentru disidenţa pe care a făcut-o regimului comunist, înainte de 1989

De asemenea, distincția va ajunge și la membrii formației Pro Musica, care este cunoscută și apreciată de publicul timișorean, mai ales pentru piesa intitulată „Timișoara”, care a devenit Imnul Oficial al Municipiului.

Titlul de „Cetăţean de Onoare” reprezintă cea mai înaltă distincţie acordată de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara şi se decernează categoriilor de personalităţi care, prin realizările lor deosebite, au contribuit la evoluția și renumele municipiului Timişoara, pe plan național și internațional.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.