Skip to main content

Coşmarul şoferilor de pe drumul Timişoara-Giroc va lua sfârşit! Vor fi construite două sensuri giratorii definitive, iar drumul va fi lărgit

Astăzi, consilierii judeţeni din Timiş, au aprobat Studiul de Fezabilitate în vederea construirii a două sensuri giratorii definitive pe drumul care leagă Timişoara de Giroc.

Este vorba despre o investiţie estimată la aproape 12 milioane de lei, în urma căreia vor dispărea cele patru giraţii provizorii care, de mai bine de jumătate de an, au creat haos în trafic, pentru că au redus circulaţia la doar două benzi.

„Necesitatea lucrărilor de intervenţii la cele 2 intersecții rezultă atât ca urmare a deficiențelor de circulaţie rutieră menţionate mai sus, cât și stabilirea soluţiilor de îmbunătățire a fluenței și creştere a siguranţei circulaţiei rutiere. Pentru îmbunătățirea fluenței și creşterea siguranţei circulaţiei pentru participanții la traficul rutier, Consiliul Județean Timiș a demarat prin Direcția de Drumuri și Transport, obiectivul de investiție„, se arată în Hotărârea de Consiliu.

Sensurile giratorii definitive urmează să fie amenajate la intersecțiile cu strada Aviației și strada Jupiter.

Lucrările de execuţie includ atât realizarea sensurilor, cât şi lărgirea şoselei, astfel încât pe tot sectorul de drum circulaţia să se desfăşoare pe câte două sensuri.

Lucrările vor începe după ce CJT va organiza licitația pentru desemnarea firmei care se va ocupa de proiectare și execuție.

Firma care îşi va adjudeca lucrarea va avea la dispoziţie şase luni pentru finalizarea şantierului.

Investiția estimată pentru construirea celor două sensuri giratorii definitive este de 11, 6 milioane de lei, adică o singură girație ar depăși suma de un milion de euro.

După ce în luna mai, s-au amenajat patru sensuri giratorii, la intersecţiile cu străzile Aviației, Soarelui, Jupiter și Neptun, traficul a fost ștrangulat, iar circulația a fost redusă la o singură bandă, spre nemulțumirea șoferilor.

Investiția construcțiilor temporare a fost de 473.930 de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.