Skip to main content

Coşmarul şoferilor de pe drumul Timişoara-Giroc va lua sfârşit! Vor fi construite două sensuri giratorii definitive, iar drumul va fi lărgit

Astăzi, consilierii judeţeni din Timiş, au aprobat Studiul de Fezabilitate în vederea construirii a două sensuri giratorii definitive pe drumul care leagă Timişoara de Giroc.

Este vorba despre o investiţie estimată la aproape 12 milioane de lei, în urma căreia vor dispărea cele patru giraţii provizorii care, de mai bine de jumătate de an, au creat haos în trafic, pentru că au redus circulaţia la doar două benzi.

„Necesitatea lucrărilor de intervenţii la cele 2 intersecții rezultă atât ca urmare a deficiențelor de circulaţie rutieră menţionate mai sus, cât și stabilirea soluţiilor de îmbunătățire a fluenței și creştere a siguranţei circulaţiei rutiere. Pentru îmbunătățirea fluenței și creşterea siguranţei circulaţiei pentru participanții la traficul rutier, Consiliul Județean Timiș a demarat prin Direcția de Drumuri și Transport, obiectivul de investiție„, se arată în Hotărârea de Consiliu.

Sensurile giratorii definitive urmează să fie amenajate la intersecțiile cu strada Aviației și strada Jupiter.

Lucrările de execuţie includ atât realizarea sensurilor, cât şi lărgirea şoselei, astfel încât pe tot sectorul de drum circulaţia să se desfăşoare pe câte două sensuri.

Lucrările vor începe după ce CJT va organiza licitația pentru desemnarea firmei care se va ocupa de proiectare și execuție.

Firma care îşi va adjudeca lucrarea va avea la dispoziţie şase luni pentru finalizarea şantierului.

Investiția estimată pentru construirea celor două sensuri giratorii definitive este de 11, 6 milioane de lei, adică o singură girație ar depăși suma de un milion de euro.

După ce în luna mai, s-au amenajat patru sensuri giratorii, la intersecţiile cu străzile Aviației, Soarelui, Jupiter și Neptun, traficul a fost ștrangulat, iar circulația a fost redusă la o singură bandă, spre nemulțumirea șoferilor.

Investiția construcțiilor temporare a fost de 473.930 de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.