Skip to main content

Corul comunitar revine! Cum poți urca și tu pe scenă, alături de artiștii Filarmonicii Banatul Timișoara?

Filarmonica Banatul Timișoara îi invită pe toți cei care doresc să fie ambasadori vocali ai orașului să se înscrie în Corul comunitar.

Cei interesați vor avea oportunitatea să repete alături de șefii de partidă și dirijorul Corului „Ion Românu”, ca, în final, să stea pe aceeași scenă cu artiștii lirici ai Filarmonicii Banatul Timișoara, în septembrie, în fața a mii de spectatori, când se va desfășura Concertul vocal-simfonic susținut de Orchestra simfonică „Remus Georgescu” și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara și Corul comunitar.

Atunci, va fi interpretată una dintre cele mai celebre lucrări vocal-simfonice – Carmina Burana de C. Orff, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Gabriel Bebeșelea, cel căruia îi aparține acest concept.

Cei care doresc să se înscrie în Corul comunitar au la dispoziție aproape două săptămâni, până pe 12 martie, ora 14:00, urmând ca audițiile pentru preselecție să aibă loc în aceeași lună , în 13, de la ora 18:30, la Sala Capitol.

Doritorii se pot înscrie AICI.

Repetițiile vor avea loc săptămânal, în fiecare miercuri, de la ora 18:30. Prima întâlnire este programată în data de 20 martie, ora 18:30, la Sala Capitol.

Timișorenii înscriși în Corul comunitar vor repeta alături de:

Iosif Todea- Dirijorul Corului „Ion Românu”

Codruța Niculescu – șef partidă sopran

Lucia Manga Gligor- șef partidă alto

Carol Budai- șef partidă tenor

Lucian Onița – șef partidă bas

Anunțul este valabil și pentru ansamblurile corale din oraș. Este suficient ca dirijorii acestora să înscrie corul, completând denumirea acestuia și numărul membrilor, fără a fi necesară înscierea individuală a fiecărui membru în parte.

Persoanele care au făcut parte din ediția precedentă a proiectului, pot confirma participarea printr-un mesaj la adresa de e-mail cor@filarmonicabanatul.ro.

Prima ediție a Corului comunitar a avut loc în 4 septembrie 2023. Atunci, pe scena din Parcul Rozelor, peste 300 de artiști lirici și instrumentiști au interpretat Simfonia a IX-a în re minor, op. 125 de Ludwig van Beethoven, sub conducerea dirijorală a maestrului Gabriel Bebeșelea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.