Skip to main content

Cornel Iureş, fost şef al Poliţiei de Frontieră Timiş şi fost ofiţer DGA, cel mai nou membru al AUR! Cum explică pasul făcut spre scena politică?

Astăzi, conducerea AUR filiala Timiş şi-a prezentat noile achiziţiii, iar printre acestea se numără şi un fost angajat al MAI, Cornel Iureş.

Acesta a fost purtător de cuvânt al IPJ Timiş, şef al Poliţiei de Frontieră Timiş, iar în utima perioadă a activat în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

CITEŞTE ŞI: Video: Tir răsturnat, pe autostradă, în zona localităţii Recaş! Traficul este îngreunat

Prospăt pensionat din MAI, Iureş a făcut pasul spre politică şi a aderat la Alianţa pentru Unirea Românilor, unde se va ocupa de comunicare.

„Anul acesta este anul victoriei. Față de anul 2020, când AUR a obţinut 10% din locurile din Parlament, astăzi suntem mult mai puternici, mai hotărâți și avem alături de noi specialiști pe care îi susținem pentru a îndrepta ceea ce este de îndreptat în domeniile cheie ale societății și ale economiei. Anul acesta este anul marilor schimbări. În urma alegerilor parlamentare din toamnă, vom avea o nouă componență a Parlamentului și un nou Executiv. După mai bine de trei decenii de guvernări corupte și în răspăr cu interesele noastre ca stat și ca membru al Uniunii Europene, AUR va readuce în sufletele românilor mândria de a fi român. Optimismul nostru nu este neîntemeiat, ci se fundamentează pe ceea ce se întâmplă atât la nivel național, cât și în plan european. M-am alăturat acestei mişcări pentru că sunt român, pentru că la 18 ani, în calitatea mea de student al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, am jurat să-mi apăr ţara, cu preţul vieţii”, şi-a explicat Cornel Iureș, intrarea în politică.

De cealaltă parte, şefii filialei AUR Timiş spun că Iureş îi va ajuta să evite actele de corupţie de la nivelul partidului, pentru că este un specialist în sesizarea oricăruit tip de infracţiune.

„Este o persoană care întreaga carieră și-a dedicat-o pentru combaterea criminalității, un om care s-a luptat cu corupția. Domnul Cornel este absolvent al Academiei de Poliție, pe profilul anchete. Deci nu este doar un simplu milițian. (…) Este un semnal pe care sper să îl înțelegeți. Le-am explicat şi colegilor, cu zâmbetul pe buze, că suntem oameni care ne asumăm anumite candidaturi, urmează să ocupăm, cu voia electoratului, anumite responsabilități în stat., iar aici nu este loc pentru oameni certați cu legea. Corupția în cadrul filialei Timiș, a partidului nostru în general, nu are ce să caute„, a spus Mihai Negoescu, coordonatorul AUR Timiș.

Nicușor Vasiliu, consilier local în Jimbolia, care a candidat la alegerile din 2020, pe listele Pro România, s-a alăturat şi el organizaţiei AUR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.