Skip to main content

Cornel Iureş, fost şef al Poliţiei de Frontieră Timiş şi fost ofiţer DGA, cel mai nou membru al AUR! Cum explică pasul făcut spre scena politică?

Astăzi, conducerea AUR filiala Timiş şi-a prezentat noile achiziţiii, iar printre acestea se numără şi un fost angajat al MAI, Cornel Iureş.

Acesta a fost purtător de cuvânt al IPJ Timiş, şef al Poliţiei de Frontieră Timiş, iar în utima perioadă a activat în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

CITEŞTE ŞI: Video: Tir răsturnat, pe autostradă, în zona localităţii Recaş! Traficul este îngreunat

Prospăt pensionat din MAI, Iureş a făcut pasul spre politică şi a aderat la Alianţa pentru Unirea Românilor, unde se va ocupa de comunicare.

„Anul acesta este anul victoriei. Față de anul 2020, când AUR a obţinut 10% din locurile din Parlament, astăzi suntem mult mai puternici, mai hotărâți și avem alături de noi specialiști pe care îi susținem pentru a îndrepta ceea ce este de îndreptat în domeniile cheie ale societății și ale economiei. Anul acesta este anul marilor schimbări. În urma alegerilor parlamentare din toamnă, vom avea o nouă componență a Parlamentului și un nou Executiv. După mai bine de trei decenii de guvernări corupte și în răspăr cu interesele noastre ca stat și ca membru al Uniunii Europene, AUR va readuce în sufletele românilor mândria de a fi român. Optimismul nostru nu este neîntemeiat, ci se fundamentează pe ceea ce se întâmplă atât la nivel național, cât și în plan european. M-am alăturat acestei mişcări pentru că sunt român, pentru că la 18 ani, în calitatea mea de student al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, am jurat să-mi apăr ţara, cu preţul vieţii”, şi-a explicat Cornel Iureș, intrarea în politică.

De cealaltă parte, şefii filialei AUR Timiş spun că Iureş îi va ajuta să evite actele de corupţie de la nivelul partidului, pentru că este un specialist în sesizarea oricăruit tip de infracţiune.

„Este o persoană care întreaga carieră și-a dedicat-o pentru combaterea criminalității, un om care s-a luptat cu corupția. Domnul Cornel este absolvent al Academiei de Poliție, pe profilul anchete. Deci nu este doar un simplu milițian. (…) Este un semnal pe care sper să îl înțelegeți. Le-am explicat şi colegilor, cu zâmbetul pe buze, că suntem oameni care ne asumăm anumite candidaturi, urmează să ocupăm, cu voia electoratului, anumite responsabilități în stat., iar aici nu este loc pentru oameni certați cu legea. Corupția în cadrul filialei Timiș, a partidului nostru în general, nu are ce să caute„, a spus Mihai Negoescu, coordonatorul AUR Timiș.

Nicușor Vasiliu, consilier local în Jimbolia, care a candidat la alegerile din 2020, pe listele Pro România, s-a alăturat şi el organizaţiei AUR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.