Skip to main content

Controale ample, pe şantierele din Timişoara! Viceprimarul Ruben Laţcău stă cu ochii pe firmele care modernizează reţelele subterane

Firmele care execută lucrări la reţeaua de apă şi canal sau la cea de termoficare sunt în vizorul viceprimarului Ruben Laţcău, care vrea ca muncitorii să refacă totul în urmă, inclusiv spaţiile verzi.

Spune că, deşi obiectul contractelor este înlocuirea de conducte sau montarea unora noi, nu trebuie să se limiteze la atât.

Sunt obligate să repare trotuarele pe care le sparg, să schimbe bordurile deteriorate în urma lucrărilor, dar şi să se îngrijească de spaţiile verzi.

“O problemă des întâlnită în Timişoara este cu lucrările edilitare, mai ales cu spargerile pe care le fac, pe domeniul public, companiile de electricitate, de telecomunicaţii şi gaz. Vedem că de cele mai multe ori, aceste lucrări nu sunt conforme, iar în urmă rămâne o lucrare de mai proastă calitate decât a fost înainte. Mai sunt zone în care spaţiul verde nu a fost refăcut. Prin refacere, înţelegem înlocuirea pământului cu pământ vegetal nou şi însămânţarea cu iarbă. Sunt de asemenea zone în care trotuarele sau bordurile nu au fost executate cum trebuie. Spre exemplu, dacă avem o mică fisură sau un spaţiu mic între trotuar şi bordură, este o problemă care nu poate să rămână aşa, pentru că în acea zonă vom avea infiltraţii de apă care vor spăla fundaţia şi într-un final trotuarul va ceda, se va lăsa. Noi trebuie să ne asigurăm că aceste lucrări nu vor crea probleme peste un an, doi sau trei”, spune viceprimarul Timişoarei, Ruben Laţcău.

Pentru asta, trimite periodic echipe care să verifice modul de lucru al firmelor care au contracte pe raza oraşului, chiar dacă beneficiar nu este  Primăria.

Iar antreprenorii care nu înţeleg de vorbă bună sunt pasibili de sancţiuni.

“Avem un progres în ceea ce priveşte managementul de şantier, mai ales pe aceste şantiere de înlocuire de conducte, atât pe cele apă şi canal, cât şi pe cele de termoficare. Dacă în trecut, practica era ca în momentul în care se excava o zonă pentru înlocuirea reţelelor, pământul şi resturile din excavare să rămână depozitate pe domeniul public până la finalizarea lucrărilor, acum, aceste resturi sunt duse imediat, iar umplutura se face cu material nou. Este o îmbunătăţire pe care am impus-o doar cu condiţii de penalizare şi prin discuţii lungi, atât cu firmele care fac lucrări pentru Primărie, cât şi cu cele care lucrează la reţelele de apă şi canal, împreună cu Primăria şi cu Aquatim”, mai spune Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.