Skip to main content

Construcţia primei creșe din “greaua moştenire” este aproape gata, la Timişoara! Se lucrează la finisaje

La mai bine de patru ani de când s-a primit finanţare europeană pentru construirea creşei de pe Calea Bogdăneştilor, lucrările se apropie de final.

În acest moment, investiţia este gata în proporţie de 80%, iar muncitorii se ocupă de finisajele interioare şi de amenajarea curţii.

Potrivit proiectului, la parter vor fi patru săli pentru grupele de copii, patru dormitoare, o sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare.

CITEŞTE ŞI: Acord de colaborare între Porsche Engineering Romania și Universitatea Politehnica Timișoara! Zeci de studenți vor beneficia de burse și se vor forma alături de specialiști

La etaj, unde se va putea ajunge cu lift, vor fi spații tehnice și administrative, o bucătărie, o spălătorie și spații de socializare.

Creșa va folosi panouri solare pentru apă caldă și două centrale termice pe gaz pentru încălzire.
Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe str. Amzei, iar cel secundar de pe str. Ștefan Nădășan. Proiectul prevede și amenajarea unei zone verzi de 1770 mp.

“Părinții cu copii mici caută disperați un loc într-o creșă de stat, pentru că în ultimele decenii nu a mai fost construită niciuna la Timișoara. La creșa de pe Bogdăneștilor, micuții vor avea săli mari și luminoase, dar și spații de joacă generoase. Curtea, de asemenea, va fi spațioasă și plină cu verdeață. Facem eforturi pentru a închide șantierul cât mai repede. Sistemul de încălzire și anveloparea exterioară sunt gata, geamurile și ușile au fost montate și s-a intrat în etapa finisajelor interioare. Urmează să fie montate gresia, faianța dar și panourile solare. În paralel, se lucrează la amenajarea curții. În perioada următoare, urmează să fie lansată și licitația pentru dotări”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

CITEŞTE ŞI: Patru localităţi, fără apă rece! Se fac lucrări de mentenanţa la Staţia de Tratare şi se spală reţeaua Aquatim

Valoarea iniţială a investiției era de 7.724.298,52 lei, din care 1.287.323,45 lei finanțare nerambursabilă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.