Skip to main content

Construcţia primei creșe din “greaua moştenire” este aproape gata, la Timişoara! Se lucrează la finisaje

La mai bine de patru ani de când s-a primit finanţare europeană pentru construirea creşei de pe Calea Bogdăneştilor, lucrările se apropie de final.

În acest moment, investiţia este gata în proporţie de 80%, iar muncitorii se ocupă de finisajele interioare şi de amenajarea curţii.

Potrivit proiectului, la parter vor fi patru săli pentru grupele de copii, patru dormitoare, o sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare.

CITEŞTE ŞI: Acord de colaborare între Porsche Engineering Romania și Universitatea Politehnica Timișoara! Zeci de studenți vor beneficia de burse și se vor forma alături de specialiști

La etaj, unde se va putea ajunge cu lift, vor fi spații tehnice și administrative, o bucătărie, o spălătorie și spații de socializare.

Creșa va folosi panouri solare pentru apă caldă și două centrale termice pe gaz pentru încălzire.
Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe str. Amzei, iar cel secundar de pe str. Ștefan Nădășan. Proiectul prevede și amenajarea unei zone verzi de 1770 mp.

“Părinții cu copii mici caută disperați un loc într-o creșă de stat, pentru că în ultimele decenii nu a mai fost construită niciuna la Timișoara. La creșa de pe Bogdăneștilor, micuții vor avea săli mari și luminoase, dar și spații de joacă generoase. Curtea, de asemenea, va fi spațioasă și plină cu verdeață. Facem eforturi pentru a închide șantierul cât mai repede. Sistemul de încălzire și anveloparea exterioară sunt gata, geamurile și ușile au fost montate și s-a intrat în etapa finisajelor interioare. Urmează să fie montate gresia, faianța dar și panourile solare. În paralel, se lucrează la amenajarea curții. În perioada următoare, urmează să fie lansată și licitația pentru dotări”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

CITEŞTE ŞI: Patru localităţi, fără apă rece! Se fac lucrări de mentenanţa la Staţia de Tratare şi se spală reţeaua Aquatim

Valoarea iniţială a investiției era de 7.724.298,52 lei, din care 1.287.323,45 lei finanțare nerambursabilă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.