Skip to main content

Consilierul local, Roxana Iliescu acuză administrația Fritz pentru scumpirea serviciilor de salubritate! Timișorenii vor plăti mai mult, din cauza blocajului din Primărie

Timișorenii vor plăti mai mult pentru colectarea deșeurilor asta din cauză că administrația Fritz nu a emis HCL-urile necesare pentru ca ADID sa organizeze licitația pentru desemnarea unei firme de sortare a deșeurilor.

Pentru ca timişorenii şi locuitorii celorlalte 31 de UAT-uri să nu rămână cu gunoaiele neridicate, în această perioadă, prefectul a apelat la un tertip: a cerut Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, constatarea situaţii de urgenţă.

Astfel, ADID a putut desemna o altă firmă care să sorteze deşeurile în această perioadă, până la finalizarea licitaţiei pentru desemnarea unui operator care să se ocupe de acest serviciu.

Acest lucru însă, a dus la modificarea tarifelor de tratare a deșeurilor municipale.

Astfel, la persoane fizice, prețul abonamentului pe lună/persoană se majorează cu 30%.

La persoane juridice, prețul privind colectarea deșeurilor reciclabile, in ambele variante de abonament, per tonă sau per mc, se dublează.

Cu privire la prețul colectării deșeurilor reziduale, persoanele juridice vor plăti cu 14% mai mult in ambele variante de contract (per tonă sau mc).

Consilierul local, Roxana Iliescu acuză administrația Fritz că nu a fost în stare să gestioneze această situație care îi afectează acum în mod direct pe timișoreni, aceștia fiind nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru serviciul de colectare a deșeurilor.

”Așa cum am anticipat încă din 4 octombrie, se majorează prețul privind colectarea deșeurilor atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele juridice! Să ne reamintim faptul că noul contract de gestiune a serviciului de sortare a deșeurilor a fost încheiat prin negociere directă, o procedura specială odată constatată situația de urgenta! Cum s-a ajuns in aceasta situație de criză? Simplu…! Administrația Fritz nu a fost in stare sa emită/ adopte din timp Hotărârile necesare celor de la ADID in vederea organizării unei licitații pentru desemnarea noului operator. Mai pe șleau spus, au dat-o în bară si cu povestea asta, in aceeași maniera in care au procedat si in cazul salubrizării sau referitor la dezinsecție, dezinfecție si deratizare! Pentru a nu ajunge in aceasta situație, administrația Fritz ar fi trebuit sa facă doua lucruri mari și late:

1)reparații și investiții in stația de sortare, ca tot își rup cămășile de pe ei când vine vorba de protecția mediului etc (stația de sortare, proprietatea municipiului, e praf, necesita reparații si investiții majore- asta este si motivul pentru care Colterm nu a mai obținut avizul de la Mediu de a trebuit sa întrerupă activitatea brusc);

2)sa fi emis HCL-urile necesare pentru ca ADID sa organizeze licitația pentru desemnarea noului operator din timp- administrația Fritz a știut de necesitatea acestor HCL-uri încă de anul trecut din septembrie, dar au dormit in papuci și au emis ultimul HCL după mai multe bâlbe, adică HCL-uri greșite, abia in luna octombrie a acestui an!”, spune Roxana Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.