Conferință internațională în domeniul economiei circulare

Economia circulară poate părea complexă și ușor descurajantă, sunt de părerere reprezentanţii CCIAT, care vin în spirijinul antreprenorilor.

În acest sens, organizează în perioada 14-15 decembrie, o conferinţă internaţională, pe tema “Economia circulară în Regiunea Balcanilor de vest 2020”.

Conferința are ca scop promovarea cooperării transfrontaliere dedicată sprijinirii continue a acțiunilor și proceselor de dezvoltare din regiune, precum și împărtășirea experienței și rezultatelor obținute de-a lungul anului.

CITEŞTE ŞI: Cifre de ultimă oră! Câte persoane au fost confirmate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

“Sunt lecții valoroase care permit construirea de economii locale/regionale reziliente și robuste care să poată rezista șocurilor aduse sistemelor sociale și economice. Tranziția către economia circulară afectează diferite domenii de activitate, de la mobilitate, agricultură, utilizarea terenurilor și gestionarea deșeurilor la dezvoltarea întreprinderilor și educația consumatorilor. Axată pe „închiderea buclelor”, o economie circulară este o soluție practică și o oportunitate transformatoare care poate oferi beneficii economice, sociale și de mediu, pe termen lung”, explică reprezentanţii CCIAT.

În timpul conferinței, vor avea loc sesiuni de discuții, prelegeri, prezentări cu exemple de bune practici, ateliere interactive care vor aborda teme de interes:

– Situația balcanică (politici, economie, energie, facilitarea inovării și antreprenoriatului) și compararea cu inițiativele și planurile UE

– Orașe circulare

– Noi modele de afaceri

– Conectarea la Acordul de la Paris, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, Acordul Verde European, Agenda Verde a Balcanilor de Vest, Noul Plan de Acțiune privind Economia Circulară etc.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, finanțat de  EIT Climate-KIC și derulat de Institutul pentru Climă, Mediu și Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, CCIA Timiș, Centrul de Cercetare și Inovare IC&T Atena și Cirekon Belgrad.

Proiectul are ca obiectiv principal construirea unui ecosistem transnațional în regiunea balcanică destinat promovării principiilor economiei circulare în afaceri.

CITEŞTE ŞI: Femeie spulberată, pe trecerea de pietoni! Şoferiţa vinovată şi-a abandonat victima şi a fugit

Participarea la eveniment este gratuită.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Termen limită de înregistrare: 14 decembrie 2020

Înregistrarea participanților se face accesând următorul link: https://virtual-event.typeform.com/to/cYEh8LRP

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.