Skip to main content

Condiții mai bune și spații noi pentru elevii care învață la Școala Gimnazială 15 din Timișoara! Se fac lucrări de reabilitare și extindere

Primăria Timișoara investește în reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 15, precum și în construirea a 4 săli de clasă noi.

Lucrările au început în luna decembrie, termoizolarea cu vată bazaltică este aproape gata și echipele constructorului au lucrat în perioada vacanței în interiorul școlii.

Primăria urmărește atât reabilitarea termică a Corpului A cât și amenajarea și extinderea Corpului B cu un etaj. Lucrările includ consolidarea structurii de rezistență, recompartimentarea interioară, înlocuirea tâmplăriei, modernizarea și îmbunătățirea instalațiilor termice, sanitare și electrice. De asemenea, școala va avea un sistem cu panouri solare pentru a-și produce singură energia și a reduce din cheltuielile pentru utilități.

Această investiție este necesară la Școala Gimnazială nr. 15, pentru îmbunătățirea nivelului educațional, prin creșterea accesului și participării tuturor elevilor din zona Fratelia și Steaua, pentru rezolvarea problemei spațiului insuficient pentru desfășurarea activităților educative, dar și pentru reducerea abandonului școlar. Avem o relație de colaborare, de sprijin și de susținere cu Primăria Timișoara, care este un pilon important pentru dezvoltarea și modernizarea acestei școli”, a transmis directorul Petru Claudiu.

Procesul de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 15 presupune construcția a patru noi săli de clasă, o sală multifuncțională și grupurile sanitare aferente. Școala are două corpuri de clădire, dar doar corpul A este folosit în prezent pentru activități școlare. Corpul B s-a aflat într-o stare avansată de degradare, având funcțiune de anexă și adăpostește spații de depozitare și ateliere. Acestea nu au mai fost utilizate de peste 15 ani. 

Valoarea contractului de execuției este 3.237.352,93 lei (inclusiv TVA), iar lucrările sunt realizate de firma ALEX-DIA CONSTRUCT SRL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.