Skip to main content

Condiții mai bune și spații noi pentru elevii care învață la Școala Gimnazială 15 din Timișoara! Se fac lucrări de reabilitare și extindere

Primăria Timișoara investește în reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 15, precum și în construirea a 4 săli de clasă noi.

Lucrările au început în luna decembrie, termoizolarea cu vată bazaltică este aproape gata și echipele constructorului au lucrat în perioada vacanței în interiorul școlii.

Primăria urmărește atât reabilitarea termică a Corpului A cât și amenajarea și extinderea Corpului B cu un etaj. Lucrările includ consolidarea structurii de rezistență, recompartimentarea interioară, înlocuirea tâmplăriei, modernizarea și îmbunătățirea instalațiilor termice, sanitare și electrice. De asemenea, școala va avea un sistem cu panouri solare pentru a-și produce singură energia și a reduce din cheltuielile pentru utilități.

Această investiție este necesară la Școala Gimnazială nr. 15, pentru îmbunătățirea nivelului educațional, prin creșterea accesului și participării tuturor elevilor din zona Fratelia și Steaua, pentru rezolvarea problemei spațiului insuficient pentru desfășurarea activităților educative, dar și pentru reducerea abandonului școlar. Avem o relație de colaborare, de sprijin și de susținere cu Primăria Timișoara, care este un pilon important pentru dezvoltarea și modernizarea acestei școli”, a transmis directorul Petru Claudiu.

Procesul de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 15 presupune construcția a patru noi săli de clasă, o sală multifuncțională și grupurile sanitare aferente. Școala are două corpuri de clădire, dar doar corpul A este folosit în prezent pentru activități școlare. Corpul B s-a aflat într-o stare avansată de degradare, având funcțiune de anexă și adăpostește spații de depozitare și ateliere. Acestea nu au mai fost utilizate de peste 15 ani. 

Valoarea contractului de execuției este 3.237.352,93 lei (inclusiv TVA), iar lucrările sunt realizate de firma ALEX-DIA CONSTRUCT SRL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.