Skip to main content

Condiții de tratament mai bune pentru pacienții critici nou-născuți! Spitalul Municipal și Spitalul de Copii se modernizează cu fonduri europene!

Spitalul Municipal și Spitalul de Copii se modernizează cu fonduri europene prin PNRR!

Primăria Timișoara împreună cu Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul de Copii Louis Țurcanu au reușit să atragă peste 140 de milioane de lei din fonduri europene PNRR pentru modernizarea condițiilor medicale din cele două spitale.

Astfel, în jur de 30 de milioane de lei vor contribui la modernizarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți, din cadrul Spitalului Municipal Timișoara și Spitalului de Copii Louis Țurcanu.

Practic, Spitalului Municipal va beneficia de o finanțare de peste 19 milioane de lei, pentru extinderea secției de neonatologie și îmbunătățirea programului de screening. Valoarea totală a proiectului este de peste 23 de milioane de lei. Ministerul Sănătății a aprobat integral suma solicitată prin proiect, iar diferența va fi acoperită din bugetul spitalului.

Valoarea totală a proiectului depus de Spitalul „Louis Țurcanu” din Timişoara, pentru creșterea capacității și dotarea infrastructurii spitalicești dedicate îngrijirii pacienților nou-născuți, cu probleme critice, este de peste 12 milioane de lei. Prin PNRR, ministerul a aprobat o alocare financiară de peste 10 milioane de lei, iar diferența va fi asigurată din bugetul spitalului.

Proiectele vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicate pacienților critici nou-născuți, asigurarea echipamentelor aferente, dotarea paturilor existente cu aparatura medicală adecvată precum și îmbunătățirea programului de screening (retinopatie de prematuritate, maladii congenitale de cord) prin dotarea cu aparatură medicală relevantă, amenajarea și dotarea unui centru regional de training pentru formarea continuă a cadrelor medicale în domeniul tratamentului nou-născuților.

Tot prin PNRR, cele două spitale aflate în subordinea Primăriei Timișoara au primit o finanțare de 68 de milioane de lei, fiecare câte 34 de milioane, pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale (infecțiile contactate în timpul spitalizării).

Alte proiecte depuse prin PNRR au adus Municipalului timișorean peste 19 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare, în vederea creșterii eficienței energetice și utilizării energiei din surse regenerabile a complexului de clădiri Clinicile Noi. Tot la Clinicile Noi, printr-un proiect de peste 10 milioane de lei, se modernizează și se extinde infrastructura de energie electrică și instalația de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu. De asemenea, 22 de ambulatorii se modernizează prin proiectul depus de Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal, proiect care a primit o finanțare de peste 15 milioane de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.