Skip to main content

Condiții de tratament mai bune pentru pacienții critici nou-născuți! Spitalul Municipal și Spitalul de Copii se modernizează cu fonduri europene!

Spitalul Municipal și Spitalul de Copii se modernizează cu fonduri europene prin PNRR!

Primăria Timișoara împreună cu Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul de Copii Louis Țurcanu au reușit să atragă peste 140 de milioane de lei din fonduri europene PNRR pentru modernizarea condițiilor medicale din cele două spitale.

Astfel, în jur de 30 de milioane de lei vor contribui la modernizarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți, din cadrul Spitalului Municipal Timișoara și Spitalului de Copii Louis Țurcanu.

Practic, Spitalului Municipal va beneficia de o finanțare de peste 19 milioane de lei, pentru extinderea secției de neonatologie și îmbunătățirea programului de screening. Valoarea totală a proiectului este de peste 23 de milioane de lei. Ministerul Sănătății a aprobat integral suma solicitată prin proiect, iar diferența va fi acoperită din bugetul spitalului.

Valoarea totală a proiectului depus de Spitalul „Louis Țurcanu” din Timişoara, pentru creșterea capacității și dotarea infrastructurii spitalicești dedicate îngrijirii pacienților nou-născuți, cu probleme critice, este de peste 12 milioane de lei. Prin PNRR, ministerul a aprobat o alocare financiară de peste 10 milioane de lei, iar diferența va fi asigurată din bugetul spitalului.

Proiectele vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicate pacienților critici nou-născuți, asigurarea echipamentelor aferente, dotarea paturilor existente cu aparatura medicală adecvată precum și îmbunătățirea programului de screening (retinopatie de prematuritate, maladii congenitale de cord) prin dotarea cu aparatură medicală relevantă, amenajarea și dotarea unui centru regional de training pentru formarea continuă a cadrelor medicale în domeniul tratamentului nou-născuților.

Tot prin PNRR, cele două spitale aflate în subordinea Primăriei Timișoara au primit o finanțare de 68 de milioane de lei, fiecare câte 34 de milioane, pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale (infecțiile contactate în timpul spitalizării).

Alte proiecte depuse prin PNRR au adus Municipalului timișorean peste 19 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare, în vederea creșterii eficienței energetice și utilizării energiei din surse regenerabile a complexului de clădiri Clinicile Noi. Tot la Clinicile Noi, printr-un proiect de peste 10 milioane de lei, se modernizează și se extinde infrastructura de energie electrică și instalația de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu. De asemenea, 22 de ambulatorii se modernizează prin proiectul depus de Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal, proiect care a primit o finanțare de peste 15 milioane de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.