Skip to main content

Condiții de tratament mai bune pentru pacienții critici nou-născuți! Spitalul Municipal și Spitalul de Copii se modernizează cu fonduri europene!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Spitalul Municipal și Spitalul de Copii se modernizează cu fonduri europene prin PNRR!

Primăria Timișoara împreună cu Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul de Copii Louis Țurcanu au reușit să atragă peste 140 de milioane de lei din fonduri europene PNRR pentru modernizarea condițiilor medicale din cele două spitale.

Astfel, în jur de 30 de milioane de lei vor contribui la modernizarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți, din cadrul Spitalului Municipal Timișoara și Spitalului de Copii Louis Țurcanu.

Practic, Spitalului Municipal va beneficia de o finanțare de peste 19 milioane de lei, pentru extinderea secției de neonatologie și îmbunătățirea programului de screening. Valoarea totală a proiectului este de peste 23 de milioane de lei. Ministerul Sănătății a aprobat integral suma solicitată prin proiect, iar diferența va fi acoperită din bugetul spitalului.

Valoarea totală a proiectului depus de Spitalul „Louis Țurcanu” din Timişoara, pentru creșterea capacității și dotarea infrastructurii spitalicești dedicate îngrijirii pacienților nou-născuți, cu probleme critice, este de peste 12 milioane de lei. Prin PNRR, ministerul a aprobat o alocare financiară de peste 10 milioane de lei, iar diferența va fi asigurată din bugetul spitalului.

Proiectele vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicate pacienților critici nou-născuți, asigurarea echipamentelor aferente, dotarea paturilor existente cu aparatura medicală adecvată precum și îmbunătățirea programului de screening (retinopatie de prematuritate, maladii congenitale de cord) prin dotarea cu aparatură medicală relevantă, amenajarea și dotarea unui centru regional de training pentru formarea continuă a cadrelor medicale în domeniul tratamentului nou-născuților.

Tot prin PNRR, cele două spitale aflate în subordinea Primăriei Timișoara au primit o finanțare de 68 de milioane de lei, fiecare câte 34 de milioane, pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale (infecțiile contactate în timpul spitalizării).

Alte proiecte depuse prin PNRR au adus Municipalului timișorean peste 19 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare, în vederea creșterii eficienței energetice și utilizării energiei din surse regenerabile a complexului de clădiri Clinicile Noi. Tot la Clinicile Noi, printr-un proiect de peste 10 milioane de lei, se modernizează și se extinde infrastructura de energie electrică și instalația de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu. De asemenea, 22 de ambulatorii se modernizează prin proiectul depus de Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal, proiect care a primit o finanțare de peste 15 milioane de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Timișoara găzduiește prima expoziție în România a artistului slovac Martin Piaček, începând cu data de 29 aprilie, la Kunsthalle Bega.
Doi tineri, aflați pe o bancă dintr-un parc din Timișoara, care păreau euforici, au atras atenția unui echipaj de la Poliția Locală, care a trecut imediat la legitimarea acestora.
Chirurgia este una dintre cele mai importante arme în lupta împotriva cancerului. În numeroase forme de boală oncologică, cancer de sân, de colon, pulmonar, ovarian, chiar și în cel rectal, excizia chirurgicală a tumorii primare este, de cele mai multe ori, primul pas al bătăliei cu afecțiunea neoplazică.
După ce un filmuleț în care apare vicepreședintele CJT, Alin Popoviciu, căruia Viorica de la Clejani îi cântă refrenul unei piese deocheate a devenit viral pe internet, acesta vine cu explicații publice.
Președintele PNL Timiș, Marilen Pirtea, reacționează la scandalul legat de relocarea elevilor de la Liceul Tehnic de Vest, care urmează să fie mutați în alte unități de învățământ pentru a face loc elevilor de la Colegiul „Ana Aslan”.
Aproape cinci tone de haine uzate au fost date spre reciclare, în primele două luni și jumătate de la implementarea serviciului gratuit de colectare a articolelor vestimentare, implementat de Primăria Timișoara, în parteneriat cu CVS Recycling SRL.