Skip to main content

Concluziile anchetei în cazul pestei porcine de lângă Timişoara! Criza putea fi evitată

De mai bine de o săptămână, autorităţile investighează situaţia de la ferma Smithfield, din Parţa, unde a apărut un focar de pestă porcină africană.

Cazul are un impact economic puternic asupra zonei şi asupra procesatoruluid e carne, în contextul în care, 40.000 de suine au fost ucise, pentru a se evita răspândirea virusului.

CITEŞTE ŞI: Monstrul care poza în bunicuţul perfect! Îşi viola nepoatele. Una dintre ele, de numai 4 ani

Ancheta epidemiologică a scos la iveală faptul că, primele cazuri de infectare au apărut încă din luna septembrie, şi nu la ferma de animale, ci într-o gospodărie.

Din inconştienţă sau neştiinţă, proprietarul a ţinut situaţia ascunsă, deşi îi muriseră 30 de porci.

A sperat că nimeni nu va afla, aşa că a îngropat cadavrele suinelor infectate.

„Aproximativ 30 de porci au fost îngropați în câmp, la doar 10-20 cm sub pământ, încă din luna septembrie. Ca urmare a anchetei epidemiologice şi din declarațiile proprietarului, reiese că boala era prezentă încă din primele zile ale lunii septembrie. Porcii îngropați vor rāmâne pe loc şi chiar acum se lucrează la acoperirea lor prin creearea unui taluz de 3 metri înălțime, împrejmuit de gard”, anunţă prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu.

Dacă proprietarul ar fi anunțat din timp, este posibil ca răspândirea virusului să fi fost limitată, astfel încât boala să nu afecteze ferma cu cele 40.000 de exemplare de porci.

CITEŞTE ŞI: UVT, reprezentată cu succes în Canada, la Adunarea Generală a Catedrelor Senghor ale Francofoniei

Acum, bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru că nu a anunţat autorităţile

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.