Skip to main content

Concerte, filme, piese de teatru, competiții și nu numai! De toate acestea vor avea parte timișorenii, cu ocazia celebrării Zilei Naționale a Tineretului

Se apropie Ziua Națională a Tineretului, iar Primăria Timișoara a pregătit o diversitate de evenimente dedicate tinerilor, în cadrul proiectului intitulat „Timișoara pentru TINEri!”.

Filme, piese de teatru, concerte, competiție cu bărci Dragon, picnicuri, proiecții de film și dezbateri sunt doar câteva dintre propunerile lansate de partenerii implicați în acest proiect, împreună cu Consiliul Consultativ al Tinerilor, pentru perioada 21 aprilie – 1 mai.

O provocare pentru tineri vine din partea Clubului Sportiv Nautic Banat care lansează o cursă pe Bega cu bărci de tip Dragon, care va avea loc în 24 aprilie.

Competiția se desfășoară pe echipe (o echipă trebuie să fie formată din 8-11 membri), iar înscrierile se pot face până luni, AICI. De asemenea reprezentanții Clubului anunță că, începând de astăzi și până în marți, vor oferi sesiuni gratuite de antrenament pentru cei interesați să participe la competiție.

Cu același prilej, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a pregătit două reprezentații ale piesei Harap-Alb, un recital Dragoș Moldovan și Andreea Vlas, musicalul „Come into the Light!”, un picnic și o proiecție de film și spectacolul folcloric „Azi, la noi, cântă tot natul”.

De asemenea și la Filarmonica Banatul, unde tinerii sunt așteptați la recitalul educativ „Comorile ascunse ale muzicii vocale si ale literaturii”.

Totodată, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely îi așteaptă la specatacolele „Pericles” și „Doctorul”, Cinema Timiș și Cinema Victoria au pregătit proiecții de film speciale, iar Liceul Waldorf Timișoara organizează musicalul „Aladdin”.

În continuare, FITT are în agenda o serie întreagă de acțiuni. Programul include dezbateri, seară de jocuri, activități fizice și lecții de teatru, în timp ce Harababura va aduce în atenția publicului produse autohtone și creatorii acestora.

Mai mult decât atât, activitățile ajung și în cartiere. Astfel că, Parcul Dacia se va bucura de un „Picnic atipic”, chiar în această duminică, de la ora 11:00.

Acestea sunt doar o parte dintre cele peste 25 de evenimente organizate pentru tineri, de ziua lor. Programul complet al evenimentelor poate fi găsit AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.