Skip to main content

Concert simfonic de excepție la Timișoara: Mozart, Beethoven și Haydn în prim-plan

Filarmonica Banatul Timișoara va oferi publicului un regal muzical într-un concert simfonic de excepție programat pentru mâine, 22 septembrie 2023, la Sala Capitol.

Evenimentul aduce în prim-plan creațiile celor trei mari clasici vienezi: Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven și Joseph Haydn.

Sub bagheta maestrului Radu Popa, Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara promite o seară de neuitat începând cu ora 19:00.

Programul cuprinde piese muzicale ce reprezintă în mod emblematic măiestria celor trei compozitori:

Divertisment pentru orchestră de coarde, K. 136 de W. A. Mozart: O compoziție vibrantă, cu armonii pline de farmec și eleganță, aducând în prim-plan geniul muzical al lui Mozart.

12 Contradansuri de L. van Beethoven: Beethoven, unul dintre cei mai renumiți compozitori din istoria muzicii, surprinde publicul cu contradansuri pline de vitalitate și expresivitate.

Simfonia nr. 73 în re major, Hob. I:73 de J. Haydn: Joseph Haydn, cunoscut drept „Părintele simfoniei”, oferă o lucrare complexă și plină de profunzime, o experiență auditivă unică.

Evenimentul oferă publicului prilejul de a asculta în interpretarea magistrală a orchestrei simfonice a Filarmonicii Banatul Timișoara creațiile unor compozitori de referință.

Invitația este deschisă tuturor iubitorilor de muzică clasică și celor ce doresc să se bucure de o seară muzicală de excepție.

Rezervările de bilete se pot face online sau la locația concertului înaintea evenimentului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.