Concert Analia Selis, în Piaţa Traian. Nu rata o seară de tango interbelic

În cadrul programului EX-CENTRICA, dedicat organizării de activități culturale în cartiere, dar și implicării în parteneriate benefice cu organizații pro-active în sensul activării culturale a cartierelor, în această seară are loc un concert Ana Selis.

Evenimentul se desfăşoară în Piaţa Traian, începând cu ora 17:00, iar îndrăgita artistă, acompaniată de o orchestră condusă de dirijorul Radu Popa, va deschide ultima zi de FABRICULTURA, eveniment organizat de Asociația „Cetățean de Traian”.

„Iubirea şi respectul meu pentru România se materializează prin acest proiect şi este cadoul pe care vreau să îl ofer ţării şi oamenilor care m-au adoptat. Dorința mea este ca publicul să plece acasă cu mai multă iubire şi respect pentru cultura și istoria muzicală românească. Am selectat cele mai cunoscute şi frumoase tangouri din perioada interbelică, compuse de Jean Moscopol, Gherase Dendrino, Ionel Fernic, Ion Vasilescu. Cântat de personalităţi din muzica şi cultura românească, precum Maria Tănase, pus în valoare prin aranjamente pentru orchestră, pian şi voce, tangoul interbelic românesc are texte, poveşti şi linii melodice puternice. Prin aranjamentele lui Julian Caeiro, tangoul interbelic românesceste pus în valoare în toată splendoarea sa şi sună aşa cum ar fi sunat dacă ar fi fost compus în Argentina, ţara originii acestui stil muzical atât de indrăgit”, declară Analia Selis, protagonista acestui proiect.

Născută în Argentina, patria tangoului, Analia Selis a studiat muzică la San Miguel de Tucumán Music University (Argentina) şi la Longy School of Music (Boston, USA).

Ajunsă în România, a devenit foarte cunoscută în peisajul muzicii comerciale autohtone. De cațiva ani îşi dedică pasiunea şi energia tangoului, muzica autentică argentiniană.

A colaborat cu orcheste şi dirijori importanţi din ţară şi din străinătate.

Proiectele de mare succes „Vă place tango?”, „Tango Simfonic”, „ArgenTango”, „Piazzolla Simfonic”, sunt dovada clară că tangoul a devenit exprimarea cea mai autentică artistei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Timişoara citeşte! Proiect inedit al tineretului social democrat pentru a încuraja lectura

Tinerii din Partidul Social Democrat filiala Timişoara a ieşit astăzi din case, pentru o acţiune de suflet, prin care îşi doresc să crească apetitul pentru lectură.

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.