Skip to main content

Concert Alina Eremia în cadrul campaniei „Comunitatea e cu tine”, organizat de Universitatea Ştiinţele Vieţii

Asociația Organizația Studenților USB UNITED STUDENTS împreună cu Societatea Antreprenorială Studențească precum și cu Fundația Excelsior-Alumni a Universității de Științe ale Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara iniţiază campania de conștientizare și prevenire a amenințărilor cauzate de traficul de persoane și traficul de droguri, sub titlul „Comunitatea e cu tine – Nimeni nu e uitat în urmă”.

Evenimentul, programat pentru deschiderea anului universitar, reunește cele mai importante instituții implicate în combaterea traficului de persoane și de droguri, se adresează atât studenților români și străini din Timișoara, cât și întregii comunităţi.

În parteneriat mai sunt Alianța Timișoara Universitară – ATU, Consiliul Județean Timiș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Agenția Națională Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, Brigada de Combatere a Criminalitații Organizate Timiș, Serviciul de Telecomunicații Speciale – Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Spitalul Militar de Urgență Dr. Victor Popescu și Ministerul Apărării Naționale – Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

Obiectivele evenimentului sunt:

creşterea nivelului de informare și conștientizare în rândul studenților cu privire la riscurile și consecințele asociate traficului de persoane și traficului de droguri.

informarea tinerilor cu privire la modalităţile de reducere a riscurilor și gestionare a vulnerabilităților lor.

reducerea gradulului de vulnerabilitate al studenților în fața traficului de persoane și traficului de droguri.

creşterea gradului de conștientizare a posibilelor victime cu privire la drepturile lor, inclusiv asistență și sprijin, protecție, compensații financiare, drepturi legate de muncă și reintegrare.

conştientizarea faptului că tehnologia este adesea utilizată în mod abuziv pentru a facilita traficul de persoane și traficul de droguri în mediul virtual.

Evenimentele vor avea loc astăzi, începând cu ora 14:00, în Piața Unirii din Timișoara.

Programul evenimentului:

14:00 – 18:00 – tur al standurilor instituțiilor partenere.

18:00 -19:00 – conferință în care instituțiile partenere ale proiectului vor aborda subiecte relevante. Locul de desfășurare: CODRU Urban Garden – Cazarma U.

19:30 – concert cu Alina Eremia, în Piața Unirii din Timișoara.

Prin intermediul Campaniei de conștientizare și prevenire a pericolelor legate de traficul de persoane și traficul de droguri, intitulată „Comunitatea e cu tine – Nimeni nu e uitat în urmă”, iniţiatorii îşi propun să furnizeze informații direct de la cei implicați în prima linie a acestei probleme, cei care sunt responsabili de prevenirea, protejarea și sprijinirea persoanelor afectate de consumul de droguri sau care pot deveni victime ale traficului de persoane.

Acest proiect este finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.