Skip to main content

Colaborare economică Timiș-Qatar: Drumul spre investiții și dezvoltare

Oamenii de afaceri din Qatar manifestă interes pentru colaborarea cu firmele din Timiș, motiv pentru care Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) și Camera de Comerț și Industrie a Statului Qatar au organizat un Forum de Afaceri online cu tema „România – Qatar: Investiții și oportunități de afaceri”.

Scopul evenimentului a fost de a promova schimburile comerciale bilaterale și de a identifica noi oportunități de afaceri și proiecte de investiții.

Reprezentanții a peste 30 de companii qatareze și 11 firme din Timiș active în sectoare precum agricultura, energie din surse neconvenționale, IT & Inteligență Artificială, securitate cibernetică, sectorul industrial, turism și HoReCa au participat la acest eveniment deosebit.

CITEŞTE ŞI: Atenţie! Se opreşte apa într-o localitate din judeţul Timiş! Consumatorii, sfătuiţi să îşi facă provizii

Președintele CCIAT, Florica CHIRIȚĂ, a deschis forumul subliniind importanța colaborării dintre cele două părți.

„Vă mulțumesc că ați ales să fim astăzi împreună la acest eveniment online România – Qatar, o premieră în activitatea CCIA Timiș. Doresc ca în numele companiilor timișene să mulțumesc Excelenței Sale Domnului Ambasador al Statului Qatar în România pentru disponibilitate și o colaborare de excepție cât și Camerei de Comerț Qatar și firmelor qatareze pentru deschiderea și dorința de a evalua oportunitățile de investiții și afaceri din Județul Timiș. Le mulțumesc și firmelor timișene care au răspuns într-un timp relativ scurt invitației de a participa la acest eveniment. […] Un parteneriat bilateral benefic înseamnă a identifica acele sectoare care corespund intereselor si nevoilor companiilor. Acest lucru s-a întâmplat cu ocazia vizitei Excelenței Sale la CCIAT, în iulie anul acesta, când împreună am stabilit o agendă de lucru comună. […] Am convingerea că acest prim eveniment va stimula relațiile de afaceri dintre România și Qatar”, a spus Florica Chiriţă.

Ambasadorul Statului Qatar în România, E.S. Dl. Osama Yousef A.A. Alqaradawi, a precizat că legătura dintre Qatar și județul Timiș are un potențial promițător și că sprijinirea relațiilor bilaterale este crucială pentru depășirea oricăror obstacole.

„Doresc să creez o punte între investitorii din Qatar și cei din România. Mediul de afaceri din Qatar este interesat să investească în preluarea unor proiecte mari, existând în acest sens un fond de investiții care operează la nivel global”, a declarat înaltul diplomat.

Evenimentul a inclus o interacțiune directă între firmele timișene și Dr. Khalid Klefeekh Al Hajri, membru al Consiliului Director al Camerei de Comerț Qatar, care a adresat întrebări suplimentare despre activitățile și interesul specific de colaborare al acestora.

CITEŞTE ŞI: Alertă de incendiu, la Spitalul de Copii din Timișoara! 24 de copii și 34 de adulți, evacuați de urgență

De asemenea, companiile din Timiș au primit informații relevante despre economia qatareză în cadrul prezentărilor „Why Qatar” și „Why Invest in Qatar”.

Forumul de Afaceri a confirmat interesul reciproc și a deschis calea pentru viitoare misiuni economice la Doha și Timișoara în cursul anului viitor, cu sprijinul Ambasadei Statului Qatar în România, pentru consolidarea și extinderea relațiilor de cooperare inițiate.

Qatar se bucură de o poziție privilegiată în clasamentele internaționale privind infrastructura și competitivitatea economică, fapt ce susține atractivitatea pentru afacerile din regiune și din întreaga lume.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.