Skip to main content

Colaborare economică Timiș-Qatar: Drumul spre investiții și dezvoltare

Oamenii de afaceri din Qatar manifestă interes pentru colaborarea cu firmele din Timiș, motiv pentru care Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) și Camera de Comerț și Industrie a Statului Qatar au organizat un Forum de Afaceri online cu tema „România – Qatar: Investiții și oportunități de afaceri”.

Scopul evenimentului a fost de a promova schimburile comerciale bilaterale și de a identifica noi oportunități de afaceri și proiecte de investiții.

Reprezentanții a peste 30 de companii qatareze și 11 firme din Timiș active în sectoare precum agricultura, energie din surse neconvenționale, IT & Inteligență Artificială, securitate cibernetică, sectorul industrial, turism și HoReCa au participat la acest eveniment deosebit.

CITEŞTE ŞI: Atenţie! Se opreşte apa într-o localitate din judeţul Timiş! Consumatorii, sfătuiţi să îşi facă provizii

Președintele CCIAT, Florica CHIRIȚĂ, a deschis forumul subliniind importanța colaborării dintre cele două părți.

„Vă mulțumesc că ați ales să fim astăzi împreună la acest eveniment online România – Qatar, o premieră în activitatea CCIA Timiș. Doresc ca în numele companiilor timișene să mulțumesc Excelenței Sale Domnului Ambasador al Statului Qatar în România pentru disponibilitate și o colaborare de excepție cât și Camerei de Comerț Qatar și firmelor qatareze pentru deschiderea și dorința de a evalua oportunitățile de investiții și afaceri din Județul Timiș. Le mulțumesc și firmelor timișene care au răspuns într-un timp relativ scurt invitației de a participa la acest eveniment. […] Un parteneriat bilateral benefic înseamnă a identifica acele sectoare care corespund intereselor si nevoilor companiilor. Acest lucru s-a întâmplat cu ocazia vizitei Excelenței Sale la CCIAT, în iulie anul acesta, când împreună am stabilit o agendă de lucru comună. […] Am convingerea că acest prim eveniment va stimula relațiile de afaceri dintre România și Qatar”, a spus Florica Chiriţă.

Ambasadorul Statului Qatar în România, E.S. Dl. Osama Yousef A.A. Alqaradawi, a precizat că legătura dintre Qatar și județul Timiș are un potențial promițător și că sprijinirea relațiilor bilaterale este crucială pentru depășirea oricăror obstacole.

„Doresc să creez o punte între investitorii din Qatar și cei din România. Mediul de afaceri din Qatar este interesat să investească în preluarea unor proiecte mari, existând în acest sens un fond de investiții care operează la nivel global”, a declarat înaltul diplomat.

Evenimentul a inclus o interacțiune directă între firmele timișene și Dr. Khalid Klefeekh Al Hajri, membru al Consiliului Director al Camerei de Comerț Qatar, care a adresat întrebări suplimentare despre activitățile și interesul specific de colaborare al acestora.

CITEŞTE ŞI: Alertă de incendiu, la Spitalul de Copii din Timișoara! 24 de copii și 34 de adulți, evacuați de urgență

De asemenea, companiile din Timiș au primit informații relevante despre economia qatareză în cadrul prezentărilor „Why Qatar” și „Why Invest in Qatar”.

Forumul de Afaceri a confirmat interesul reciproc și a deschis calea pentru viitoare misiuni economice la Doha și Timișoara în cursul anului viitor, cu sprijinul Ambasadei Statului Qatar în România, pentru consolidarea și extinderea relațiilor de cooperare inițiate.

Qatar se bucură de o poziție privilegiată în clasamentele internaționale privind infrastructura și competitivitatea economică, fapt ce susține atractivitatea pentru afacerile din regiune și din întreaga lume.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.