Skip to main content

Amenzi uriaşe pentru publicitatea stradală! Ce nereguli au descoperit poliţiştii locali din Timişoara?

Controale de amploare, efectuate de polițiștii locali din Timişoara, care au luat în vizor modul în care se face publicitatea stradală din oraş, după ce au primit aproape o sută de reclamaţii pe această temă.

Astfel, agenţii au luat la verificat toate bannerele, mesh-urile şi panourile la care se făcea referire în plângeri şi au descoperit zeci de nereguli.

La final, au fost aplicate 36 de amenzi în valoare de 225.500 lei, cele mai multe pentru lipsa autorizaţiilor de amplasare a acestor materiale publicitare pe domeniul public.

CITEŞTE ŞI: Colaborare economică Timiș-Qatar: Drumul spre investiții și dezvoltare

De asemenea, poliţiştii au descoperit lucrări executate fără autorizație şi lucrări efectuate fără autorizație în zonele de monumente sau zonele de protecție.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au acționat, în perioada 18.09.2023 – 27.09.2023, pentru verificarea și luarea de măsuri în cazul a 93 de sesizări scrise și telefonice, pecum și autosesizări ale polițiștilor locali referitoare la lucrări executate fără autorizare de construire, ocuparea domeniului public cu schele și materiale fără aprobare și fără plata taxei zilnice, împrejmuirea ilegală a domeniului public, sisteme de publicitate amplasate sau utilizate fără respectarea prevederilor legale, nerespectarea regulamentelor în vigoare la organizările de șantier, nerespectarea termenelor și măsurilor stabilite prin procesele verbale de sancționare, referitoare la intrarea în legalitate sau desființare a unor lucrări de construcții ilegale„, transmite Poliţia Locală Timişoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.