CJT nu cedează Garnizoana! Schimb dur de replici între Robu și Grindeanu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, în întrec în declarații dure pe Facebook.

Subiectul? Garnizoana în care ar urma să se înființeze Muzeul Revoluției. Deși Consiliul Local a aprobat în ultima ședință mai multe spații la schimbul clădirii din Piața Libertății, CJT nu va ceda clădirea. Motivul? Spațiile sunt inadecvate.

„Lucrurile încep să devină clare: Timișoara nu va avea un Muzeu al Revoluției decât cu PNL la guvernare. PSD face tot posibilul ca un asemenea muzeu să nu existe în Timișoara, de fapt să nu existe niciunde, pentru simplul fapt că el ar ține treaz spiritul anticomunist, amintind zi de zi ce a însemnat comunismul și ce a presupus, ce jertfe a presupus, scăparea de comunism ! Iar PSD se pare că nu-și poate uita nicicum rădăcinile, toate pretențiile de reformare nefiind altceva decât vorbe goale!”, a scris Robu pe Facebook.

Răspunsul social-democratului de la conducerea CJT nu a încetat să apară. Tot pe Facebook, evident.

Înțeleg că suntem în plină campanie electorală, că e o perioadă în care se spun multe, dar nu voi accepta niciodata ca un politician să încerce să obțină capital electoral folosindu-se de Revoluția de la Timișoara, de eroii acesteia, de un simbol. Da, există oameni care fac așa ceva, iar un exemplu este primarul Nicolae Robu. Minciuna, însă, are picioare scurte iar asta ni se dovedește destul de des, precum și în speța de față: Muzeul Revoluției. Clădirea Garnizoanei, cea din Piața Libertății, aparține Consiliului Județean Timiș. Cum s-a exprimat dorința ca acolo să se facă muzeul amintit, am decis să cedăm clădirea Garnizoanei, dar trebuia ca, la schimb, să primim de la Primăria Timișoara spațiu/spații de aproximativ 1600 de metri, în care ar urma să își desfășoare activitatea Centrul Militar Zonal, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, precum și alte asociații. Primăria a identificat mai multe spații, dar reprezentanții Ministerului Apărării Naționale le-au refuzat pentru că nu își pot desfășura activitatea acolo. Cred că este o lipsă totală de respect față de Armată, care nu poate fi tratată într-un asemenea mod de către Primăria Timișoara și Nicolae Robu, dar asta ține de modul fiecăruia de a înțelege lucrurile. În aceste condiții, Consiliul Județean nu poate ceda clădirea Garnizoanei. O va face, însă, fără rezerve în momentul în care Primăria Municipiului Timișoara va găsi soluția optimă pentru ca CMZ și asociațiile militare să se poată muta în spații adecvate. Până atunci, politrucii se fac de râs, mint și pătează istoria Timișoarei. Totul pentru voturi”, a scris pe rețeaua de socializare Sorin Grindeanu.

Vă reamintim că Ministerul Culturii are la dispoziție 3 milioane de euro pentru a înființa la Timișoara un Muzeu al Revoluției. Singura clădire care se pretează să găzduiască așa ceva ar fi Garnizoana din Piața Libertății, care se află sub jurisdicția Consiliului Județean Timiș. Pentru realizarea obiectivului CJT trebuie să cedeze clădirea Ministerului Apărării, pentru ca aceasta, la rândul său, să o cedeze Ministerului Culturii.

Pentru asociațiile de militari ce-și desfășoară activitatea în clădirea Garnizoanei Primăria a dat la schimb alte trei spații: etajele 1 și 2 din clădirea internatului Colegiului Ion Mincu, de pe strada Gh. Lazăr, un spațiu de pe Bulevardul Dragalina nr 18, dar și o parte dintr-un imobil din Piața Sf. Gheorghe.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.