CJT nu cedează Garnizoana! Schimb dur de replici între Robu și Grindeanu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, în întrec în declarații dure pe Facebook.

Subiectul? Garnizoana în care ar urma să se înființeze Muzeul Revoluției. Deși Consiliul Local a aprobat în ultima ședință mai multe spații la schimbul clădirii din Piața Libertății, CJT nu va ceda clădirea. Motivul? Spațiile sunt inadecvate.

„Lucrurile încep să devină clare: Timișoara nu va avea un Muzeu al Revoluției decât cu PNL la guvernare. PSD face tot posibilul ca un asemenea muzeu să nu existe în Timișoara, de fapt să nu existe niciunde, pentru simplul fapt că el ar ține treaz spiritul anticomunist, amintind zi de zi ce a însemnat comunismul și ce a presupus, ce jertfe a presupus, scăparea de comunism ! Iar PSD se pare că nu-și poate uita nicicum rădăcinile, toate pretențiile de reformare nefiind altceva decât vorbe goale!”, a scris Robu pe Facebook.

Răspunsul social-democratului de la conducerea CJT nu a încetat să apară. Tot pe Facebook, evident.

Înțeleg că suntem în plină campanie electorală, că e o perioadă în care se spun multe, dar nu voi accepta niciodata ca un politician să încerce să obțină capital electoral folosindu-se de Revoluția de la Timișoara, de eroii acesteia, de un simbol. Da, există oameni care fac așa ceva, iar un exemplu este primarul Nicolae Robu. Minciuna, însă, are picioare scurte iar asta ni se dovedește destul de des, precum și în speța de față: Muzeul Revoluției. Clădirea Garnizoanei, cea din Piața Libertății, aparține Consiliului Județean Timiș. Cum s-a exprimat dorința ca acolo să se facă muzeul amintit, am decis să cedăm clădirea Garnizoanei, dar trebuia ca, la schimb, să primim de la Primăria Timișoara spațiu/spații de aproximativ 1600 de metri, în care ar urma să își desfășoare activitatea Centrul Militar Zonal, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, precum și alte asociații. Primăria a identificat mai multe spații, dar reprezentanții Ministerului Apărării Naționale le-au refuzat pentru că nu își pot desfășura activitatea acolo. Cred că este o lipsă totală de respect față de Armată, care nu poate fi tratată într-un asemenea mod de către Primăria Timișoara și Nicolae Robu, dar asta ține de modul fiecăruia de a înțelege lucrurile. În aceste condiții, Consiliul Județean nu poate ceda clădirea Garnizoanei. O va face, însă, fără rezerve în momentul în care Primăria Municipiului Timișoara va găsi soluția optimă pentru ca CMZ și asociațiile militare să se poată muta în spații adecvate. Până atunci, politrucii se fac de râs, mint și pătează istoria Timișoarei. Totul pentru voturi”, a scris pe rețeaua de socializare Sorin Grindeanu.

Vă reamintim că Ministerul Culturii are la dispoziție 3 milioane de euro pentru a înființa la Timișoara un Muzeu al Revoluției. Singura clădire care se pretează să găzduiască așa ceva ar fi Garnizoana din Piața Libertății, care se află sub jurisdicția Consiliului Județean Timiș. Pentru realizarea obiectivului CJT trebuie să cedeze clădirea Ministerului Apărării, pentru ca aceasta, la rândul său, să o cedeze Ministerului Culturii.

Pentru asociațiile de militari ce-și desfășoară activitatea în clădirea Garnizoanei Primăria a dat la schimb alte trei spații: etajele 1 și 2 din clădirea internatului Colegiului Ion Mincu, de pe strada Gh. Lazăr, un spațiu de pe Bulevardul Dragalina nr 18, dar și o parte dintr-un imobil din Piața Sf. Gheorghe.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.