Cinci copii din mediul rural, primesc burse școlare din indemnizația deputatului Marilen Pirtea

Cinci elevi din Timiș vor beneficia timp de un an de burse școlare!

Fundația Universitatea de Vest Timișoara a semnat contractele de acordare a burselor școlare pentru un număr de cinci elevi din mediul rural, din județul Timiș, sursa de finanțare fiind indemnizația de parlamentar a dlui deputat Marilen Gabriel Pirtea.

Cuantumul burselor școlare este de 300 lei, durata de acordare fiind de 10 luni. Selecția elevilor care beneficiază de aceste burse se face de către Fundație la începutul fiecărui an calendaristic. 

Categoriile de burse alocate sunt: bursă pentru elevi care au părinții plecați în străinătate și ale căror condiții de viață sunt precare; bursă pentru elevi care provin din mediu defavorizat economic: venituri familiare limitate, mulți membri ai familiei; bursă pentru elevi orfani.

uvt 3

Elevii beneficiari vor trebui ca pe perioada acordării să nu renunțe la frecventarea cursurilor, să nu înregistreze 10 absențe nemotivate într-un semestru, să nu aibă corigențe, să aibă media 10 la purtare și să nu înregistreze o medie semestrială și anuală mai mică de 8. 

Beneficiarii burselor școlare în anul 2017 sunt:

– Iovi Narcisa Laura, Brestovăț, clasa a II-a
– Dunca Daniel Ioan, Darova, clasa I
– Homone Daniel Ifrim, Dudeștii Noi, clasa a VIII-a
– Duca Adriana Cristina, Pișchia, clasa a III-a
– Groza Andra-Andreea, Gottlob, clasa a VI-a

uvt 2

Scopul burselor este sprijinirea elevilor din mediul rural, pentru a-i menține la școală și a le îmbunătăți rezultatele la învățătură. Fundația Universitatea de Vest Timișoara se va asigura de îndrumarea elevilor în respectarea criteriilor de acordare a bursei și va avea o legătură strânsă cu unitățile de învățământ în care aceștia învață.

Ne ajută foarte mult, pentru mâncare, pentru ce îi trebuie la școală. E un copil bun, învață bine, e pasionat de șah. Acum e clasa a 8-a. Bursa îl ajută să se pregătească pentru liceu. Nu știe sigur, dar ar vrea să meargă la Emanuil Ungureanu”, spune Veronica Rotundu, bunica lui Homone Daniel Ifrim.

Andreea va folosi o parte din bani pentru meditații, care să o ajute să obțină rezultate bune la Evaluarea Națională. Fratele ei are probleme serioase de sănătate. Sigur îi vor fi utili banii în familie. Patru persoane trăiesc din pensia bunicilor și din gospodărie”, ne-a spus directoarea Școlii Gimnaziale Gottlob, Luminița Lezeu.

În continuare, Fundația are în vedere utilizarea sumelor din indemnizația dlui deputat pentru inițiative studențești ce vizează inovarea și creativitatea în domeniile civic, social și cultural. În plus, se dorește finanțarea de proiecte de cercetare interdisciplinară pe diferite domenii științifice.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.