Skip to main content

Cicloturismul în regiune, susținut prin proiectul “Turul Banatului”

Proiectul “Turul Banatului”, finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, a fost implementat în luna iulie a anului trecut, iar de atunci a rămas în atenția bănățenilor.

Proiectul reunește trei parteneri: municipalitatea Nova Crnja (Serbia) – lider de proiect, Orașul Jimbolia (România) și Centrul Regional pentru Dezvoltarea Socio-Economică a Banatului (Serbia).

„Turul Banatului” a fost elaborat în jurul ideii comune de a contribui la dezvoltarea economică durabilă a regiunii, prin consolidarea și promovarea ofertei turistice transfrontaliere și stimularea ciclismului.

Anul trecut, în luna noiembrie, a fost înființat Grupul Cyclo, cu scopul de a identifica și soluționa problemele cheie din domeniul cicloturismului transfrontalier și de a oferi consultanță echipei de proiect în timpul implementării. De asemenea, grupul va contribui la înființarea și semnarea platformei pentru dezvoltarea cicloturismului în regiune, formând baza inițiativelor și acțiunilor viitoare în acest domeniu și va propune cele patru rute (De Tours) care vor fi stabilite în cadrul proiectului.

Proiectul are și valențe educaționale.

Astfel, în data de 26 aprilie 2018, la Casa de Cultură din Jimbolia, 50 de elevi din clase elementare vor parcurge, în mod gratuit, două module de educaţie, privind îmbunătăţirea cunoştinţelor în domeniul siguranței rutiere: Siguranța pe două roți și Ce ne spun indicatoarele rutiere? Elevii vor fi selecționați de către școlile generale din Jimbolia și din localitățile învecinate.

A doua latură educațională constă în instruirea a treizeci de reprezentanți din sectorul public, privat şi cel al ONG-urilor.

Așadar, în perioada 25-27 aprilie, reprezentanții vor participa, de asemenea, în mod gratuit, la o instruire în ceea ce priveşte furnizarea de servicii turistice calitative, pentru obținerea de competente antreprenoriale în domeniul activității turistice.

Pentru această activitate, instructori externi au pregătit modulele şi materialele aferente sesiunilor de instruire. Instructorii din România și Serbia au dezvoltat modulele împreună şi au pregătit manualele de instruire în comun.

Cursul cuprinde următoarele tematici: Potențial turistic al zonei; Oferte turistice si dezvoltarea pachetelor turistice; Basic management pentru activitați economice în domeniul turismului; Surse de finanțare pentru activități economice în domeniul turismului; Identificare promotori regionali; Dezvoltarea produse/servicii turistice și Promovarea produse/servicii turistice.

Numărul participanților este de 15 și fiecare va dobândi un certificat de participare.

Cei interesați se pot înscrie la curs sunând la numărul de telefon: 0726 091 551, Pop Vasile, inspector la Primăria Orașului Jimbolia.

Toți participanții la cursuri vor primi materiale promoționale specifice tematicii și vor beneficia de servicii de masă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.