Skip to main content

Chitaristul celebrei trupe Genesis, Steve Hackett, în concert la Timişoara, alături de Djabe!

Iconicul chitarist Steve Hackett, membru al celebrei trupe GENESIS, vine la Timișoara, în anul Capitalei Europene a Culturii.

Acesta va concerta la Timișoara, în data 20 iunie, de la ora 20.00, în parcul Rozelor. Artistul va cânta acompaniat de trupa Djabe, cea mai spectaculoasă formație de jazz/world fusion din Ungaria, înființată în urmă cu 26 de ani și câștigătoare a numeroase premii naționale și internaționale.

Concertul va fi deschis de grupul timișorean VanDerCris, condus de Horea Crișovan.

Steve Hackett a făcut parte din formula clasică Genesis, alături de Peter Gabriel și Phil Collins.

Datorită versatilității sale extraordinare, atât în interpretarea chitarei electrice, cât și în compoziție, el include, în creația sa, influențe din jazz, world music și blues. Remarcabile sunt, însă, și albumele sale de muzică clasică, care cuprind interpretări ale unor piese semnate de compozitori de la Bach la Satie, compoziții proprii de chitară acustică, care au câștigat admirația lui Yehudi Menuhin, precum și albume de chitară/orchestră, ca „A Midsummer Night’s Dream”, înregistrat cu Royal Philharmonic. Cu Genesis, Steve Hackett a trăit momente memorabile, remarcându-se prin sensibilitatea sunetului său acustic pe „Horizons” și „Blood on the Rooftops”, dar și prin solourile dramatice de chitară rock, de pe „Firth of Fifth” și „Fountain of Salmacis”. Pe măsură ce s-a angajat în cariera solo, și-a împins limitele muzicale în zone interesante, inventând noi sunete și tehnici. La mijlocul anilor ’80 a scos un single de succes, „Cell 151”, și a format supergrupul GTR, împreună cu Steve Howe, care a avut mare succes în America.

Prețul unui bilet la concertul lui Steve Hackett & Djabe este de 75 de lei. Bilete pot fi cumpărate de AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.