Skip to main content

Chinurile facerii! După trei ani şi 200.000 de lei plătite pe SF, la Timişoara se mai face un pas spre construcţia primei parcări supraetajate, la preţul de 122.000 lei pentru un loc

Primăria Timișoara anunţă că proiectul parcării din zona Dacia prinde contur, după finalizarea documentației tehnico-economice.

Este vorba despre studiul de fezabilitate realizat contra sumei de 124.000 de lei, la care se adaugă 82.000 de lei revizuirea, care conturează viitoarea investiţie şi arată implicaţiile financiare.

Acesta va fi supus votului consilierilor locali în următoarea şedinţă şi prevede amenajarea a 154 de locuri de parcare.

CITEŞTE ŞI: CJT a semnat contractul pentru achiziția mobilierului non-medical destinat dotării viitoarei Maternități Bega!

Durata investiţiei este estimată la 31 de luni care (6 luni – proiectare,  1 lună – derularea procedurii de achiziție, 24 de luni – execuţia propriu zisă), iar valoarea se ridică la 18.778.657 lei (inclusiv TVA).

Şoferii vor avea acces în această parcare de pe strada Timiș și de strada Ulmului, iar locurile vor fi dispuse astfel:

parter – 29 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități, 2 pentru încărcare electrică); 

etajul 1: 40 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

etajul 2: 40 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

pe terasă: 42 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

Altre trei locuri sunt poziționate în exteriorul clădirii.

Investiția va fi realizată pe un teren liber de construcții, având funcțiunea de parcare la sol.

Primul proiect pentru realizarea unei pacări în zona Dacia a fost aprobat în aprilie 2020, însă administraţia Fritz l-a refăcut şi a organizat licitaţie pentru realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI).

CITEŞTE ŞI: Accident mortal! O mașină condusă de un tânăr de 19 ani a ieșit în decor! Pasagerul a murit pe loc

Prima licitaţie, la preţul de 505.000 lei, a fost anulată, la fel şi a doua, pentru care preţul s-a dublat, şi abia a treia a fost cu noroc.

Pe 1 septembrie 2022, Primăria Timişoara a atribuit contractul către Total Business Land SRL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.