Skip to main content

Chinurile facerii! După trei ani şi 200.000 de lei plătite pe SF, la Timişoara se mai face un pas spre construcţia primei parcări supraetajate, la preţul de 122.000 lei pentru un loc

Primăria Timișoara anunţă că proiectul parcării din zona Dacia prinde contur, după finalizarea documentației tehnico-economice.

Este vorba despre studiul de fezabilitate realizat contra sumei de 124.000 de lei, la care se adaugă 82.000 de lei revizuirea, care conturează viitoarea investiţie şi arată implicaţiile financiare.

Acesta va fi supus votului consilierilor locali în următoarea şedinţă şi prevede amenajarea a 154 de locuri de parcare.

CITEŞTE ŞI: CJT a semnat contractul pentru achiziția mobilierului non-medical destinat dotării viitoarei Maternități Bega!

Durata investiţiei este estimată la 31 de luni care (6 luni – proiectare,  1 lună – derularea procedurii de achiziție, 24 de luni – execuţia propriu zisă), iar valoarea se ridică la 18.778.657 lei (inclusiv TVA).

Şoferii vor avea acces în această parcare de pe strada Timiș și de strada Ulmului, iar locurile vor fi dispuse astfel:

parter – 29 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități, 2 pentru încărcare electrică); 

etajul 1: 40 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

etajul 2: 40 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

pe terasă: 42 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

Altre trei locuri sunt poziționate în exteriorul clădirii.

Investiția va fi realizată pe un teren liber de construcții, având funcțiunea de parcare la sol.

Primul proiect pentru realizarea unei pacări în zona Dacia a fost aprobat în aprilie 2020, însă administraţia Fritz l-a refăcut şi a organizat licitaţie pentru realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI).

CITEŞTE ŞI: Accident mortal! O mașină condusă de un tânăr de 19 ani a ieșit în decor! Pasagerul a murit pe loc

Prima licitaţie, la preţul de 505.000 lei, a fost anulată, la fel şi a doua, pentru care preţul s-a dublat, şi abia a treia a fost cu noroc.

Pe 1 septembrie 2022, Primăria Timişoara a atribuit contractul către Total Business Land SRL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.

Călătorie gratuită la bordul Pelicanului, muzică și dans pentru timișoreni, și nu numai, în acest weekend! Se deschide graniţa cu Serbia, pentru ambarcaţiuni

În acest weekend, se redeschide punctul de frontieră temporar, pe Bega, între România și Serbia, iar cu acest prilej, proiectul ”Ecluze pe Bega / Timișoara – port cultural” aduce o serie de activități și evenimente, ce sărbătoresc istoria bogată a canalului și legătura unică pe care acesta o asigură între comunități.

Cea mai vocală angajată din Primăria Timişoara revine în funcţie! Mirela Toc este repusă în drepturi, la PLMSTF

Aflată în permanent conflict cu conducerea Primăriei Timişoara, sancţionată atât de Nicolae Robu, cât şi de Dominic Fritz, Mirela Toc va fi, de mâine, reintegrată în funcţie.

Viitorii studenți UVT își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere, accesând site-ul admitereonline.uvt.ro

Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaților cât mai facilă – admitereonline.uvt.ro.