Skip to main content

Cele mai bune spectacole ale Teatrului German, într-o mini-stagiune de excepţie! Hai să vezi producţii selecţionate la festivaluri din ţară şi străinătate

Teatrul German de Stat Timișoara anunță organizarea unei microstagiuni cu spectacolele din repertoriul actual, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2023.

Astfel, iubitorii de teatru vor putea, timp de șase zile să vadă sau să revadă șapte dintre cele mai bune spectacole montate la TGST în ultimii ani, producții care au fost selecționate în festivaluri naționale și internaționale.

CITEŞTE ŞI: Video: Cel mai frumos cadou de Paşti, pentru proaspetele mămici şi bebeluşii lor! Mitropolitul Banatului a schimbat pătuţurile ruginite pentru nou-născuţi, cu unele noi şi moderne

Producțiile prezentate sunt realizate de regizori de mare notorietate din România și din străinătate: Irisz Kovacs, Volker Schmidt, Kristóf Szabó, Niky Wolcz, Eugen Jebeleanu, Ana Mărgineanu, Carmen Lidia Vidu.
Biletele la microstagiune se pot cumpăra de la casieria teatrului sau din rețeaua Entertix.

Toate spectacolele din cadrul microstagiunii beneficiaza de supratitrare în limba română și engleză.

Teatrului German de Stat este una dintre cele două scene de expresie germană din România și una dintre cele trei instituții teatrale minoritare din Timișoara, cu o istorie care se întinde pe mai bine de 70 de ani și spectacole montate de către regizori de notorietate din țară și din străinătate.

“Misiunea teatrului nostru este promovarea, prin intermediul dramaturgiei clasice și contemporane, a culturii germane, atât în România, cât și peste granițe. În plus, anual organizăm Festivalul European de Teatru „Eurothalia”, cu misiunea de a explora tendințele inovatoare, europene, din artele spectacolului, și apoi de a prezenta la Timișoara forme teatrale diverse precum: dramaturgie contemporană sau texte clasice montate într-un stil contemporan, teatru documentar sau teatru cu mize socio-politice, teatru de animație sau teatru de marionete, formate teatrale inovatoare exprimate prin intermediul noilor media și a elementelor performative. Anul acesta Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, iar noi considerăm că acesta este un bun prilej pentru un angajament mai mare și o vizibilitate crescută a produselor culturale ale Teatrului German”, transmit reprezentanţii Teatrului German din Timişoara.

Găsiți mai multe detalii despre Teatrul German din Timişoara aici:

https://www.teatrulgerman.ro/de/

https://www.facebook.com/teatrulgerman

https://www.eurothalia.ro/de/

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.