Skip to main content

Cele mai bune spectacole ale Teatrului German, într-o mini-stagiune de excepţie! Hai să vezi producţii selecţionate la festivaluri din ţară şi străinătate

Teatrul German de Stat Timișoara anunță organizarea unei microstagiuni cu spectacolele din repertoriul actual, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2023.

Astfel, iubitorii de teatru vor putea, timp de șase zile să vadă sau să revadă șapte dintre cele mai bune spectacole montate la TGST în ultimii ani, producții care au fost selecționate în festivaluri naționale și internaționale.

CITEŞTE ŞI: Video: Cel mai frumos cadou de Paşti, pentru proaspetele mămici şi bebeluşii lor! Mitropolitul Banatului a schimbat pătuţurile ruginite pentru nou-născuţi, cu unele noi şi moderne

Producțiile prezentate sunt realizate de regizori de mare notorietate din România și din străinătate: Irisz Kovacs, Volker Schmidt, Kristóf Szabó, Niky Wolcz, Eugen Jebeleanu, Ana Mărgineanu, Carmen Lidia Vidu.
Biletele la microstagiune se pot cumpăra de la casieria teatrului sau din rețeaua Entertix.

Toate spectacolele din cadrul microstagiunii beneficiaza de supratitrare în limba română și engleză.

Teatrului German de Stat este una dintre cele două scene de expresie germană din România și una dintre cele trei instituții teatrale minoritare din Timișoara, cu o istorie care se întinde pe mai bine de 70 de ani și spectacole montate de către regizori de notorietate din țară și din străinătate.

“Misiunea teatrului nostru este promovarea, prin intermediul dramaturgiei clasice și contemporane, a culturii germane, atât în România, cât și peste granițe. În plus, anual organizăm Festivalul European de Teatru „Eurothalia”, cu misiunea de a explora tendințele inovatoare, europene, din artele spectacolului, și apoi de a prezenta la Timișoara forme teatrale diverse precum: dramaturgie contemporană sau texte clasice montate într-un stil contemporan, teatru documentar sau teatru cu mize socio-politice, teatru de animație sau teatru de marionete, formate teatrale inovatoare exprimate prin intermediul noilor media și a elementelor performative. Anul acesta Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, iar noi considerăm că acesta este un bun prilej pentru un angajament mai mare și o vizibilitate crescută a produselor culturale ale Teatrului German”, transmit reprezentanţii Teatrului German din Timişoara.

Găsiți mai multe detalii despre Teatrul German din Timişoara aici:

https://www.teatrulgerman.ro/de/

https://www.facebook.com/teatrulgerman

https://www.eurothalia.ro/de/

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.