Skip to main content

Cea mai veche școală din Timișoara va fi transformată în școală verde inteligentă! A fost lansată licitația pentru desemnarea firmei care să se ocupe de lucrări

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a Școlii Gimnaziale 1, din Fabric și transformarea în școală verde inteligentă. Investiția este finanțată din fonduri PNRR.

Practic va fi reabilitată și modernizată infrastructura școlii, pentru a crea un mediu educațional verde și inteligent.

Contractul include proiectarea execuției lucrărilor, obținerea autorizației de construire, execuția lucrărilor conform proiectului tehnic, asistența tehnică din partea proiectantului și obținerea certificatului de performanță energetică.

Firmele interesate să realizeze lucrările pot depune ofertele până în 20 mai, la ora 15:00.

Școala Gimnazială nr. 1 este cea mai veche din Timișoara, fiind construită în anul 1847. Unitatea de învățământ beneficiază de două corpuri de clădire și două spații exterioare, o curte cu acces din stradă și o curte interioară. Clădirea este în stare bună, cu degradări moderate, locale și necesită intervenții punctuale de consolidare, transmit autoritățile. 

Se va lucra la creșterea rezistenței termice a pereților exteriori, se va înlocui tâmplăria de pe fațade cu tâmplărie termoizolantă, se va înlocui instalația de încălzire centrală, conductele vor fi schimbate și izolate, iar actualele corpuri de iluminat vor fi înlocuite cu corpuri LED.

La finalizarea lucrărilor, clasa de performanță energetică se va îmbunătăți de la E la B, consumul anual de energie finală pentru încălzire se va reducere cu 65,29%, iar consumul de energie primară va fi mai mic cu 60,87%. Totodată emisiile de CO2 se vor diminua cu 60,28 %.

Proiectul este finanțat prin PNRR, iar valoarea totală estimată a investiției este de peste 10.5 lei, fără TVA.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.