Skip to main content

CCIA Timiș organizează sesiuni gratuite de evaluare a competențelor digitale!

Programe gratuite de evaluare și certificare a competențelor digitale, la CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de beneficiar al Proiectului “Digitalizăm Vestul”, cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, anunță începerea sesiunilor de evaluare a competențelor profesionale în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor, obținute pe alte căi decât cele formale, respectiv non-formale și/sau informale.

Prima sesiune este dedicată competențelor profesionale specifice calificării de OPERATOR INTRODUCERE, VALIDARE ȘI PRELUCRARE DATE, respectiv: Competenţe informatice; Gestionarea suporturilor/ dispozitivelor de stocare a datelor și documentelor; Organizarea activităţii proprii; Utilizarea echipamentelor periferice; Asigurarea securităţii datelor și documentelor; Introducerea și prelucrarea datelor; Transpunerea datelor pe suport; Aplicarea prevederilor legale SSM şi în domeniul situaţiilor de urgenţă; Aplicarea normelor de protecţie a mediului; Aplicarea procedurilor de calitate; Comunicare în limba oficială; Comunicarea în limbi străine; Competenţe de bază în matematică, ştiinţă şi tehnologie; Competenţe sociale şi civice.

Programul de evaluare a competențelor profesionale se adresează angajaților din IMM-urile din Regiunea Vest care activează în domeniile cu potențial economic competitiv conform SNC și SNCDI, și care îndeplinesc condițiile de eligibilitate impuse de proiect: angajat cu contract individual de muncă (normă întreagă sau timp parțial), studii minime liceale cu diplomă de bacalaureat, să cunoască meseria în care dorește să se certifice.

Procesul de evaluare pentru calificarea menționată durează între 3 și 5 zile și este asistată de experți CCIAT.

La finalizarea procesului de evaluare, angajatul obține un certificat care atestă cunoștințele profesionale, recunoscut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională din Județul Timiș.

Activitatea se înscrie în obiectivul proiectului de sprijinire a angajaților din Regiunea Vest prin furnizarea de programe de formare profesională, programe de evaluare și certificare a competențelor profesionale și programe de învățare la locul de muncă în domeniul alfabetizării digitale și TIC.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.