Skip to main content

CCIA Timiș, la ora bilanţului! Ce realizări a bifat în primul semestru al anului?

După primul semestru al lui 2024, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș şi-a făcut bilanţul!

În această perioadă, au fost organizate vizite şi întâlniri la nivel local, dar și în afara ţării, misiuni economice la care au participat zeci de firme din județ, expoziții și evenimente sau seminarii de informare a agenților economici.

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de Camera timișeană în acest an, a fost cu siguranță Forumul Internațional de Afaceri, premieră de succes a CCIAT. Acesta a avut loc în perioada 9 – 10 mai și a fost unul din cele cele mai mari evenimente de business din sistemul cameral românesc și european, cu participarea a 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Toate detaliile despre acest eveniment și nu numai, le găsiți pe site-ul Camerei de Comerț Timiș.

În ceea ce privește întâlnirile și vizitele oficiale amintim de întrevederea cu E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia în România, la București sau vizita la Timișoara a Ambasadorului Republicii Peru în România. De asemenea o delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara. Scopul întâlnirii a fost acela de documentare privind oportunitățile de afaceri și investiții oferite de Județul Timiș și de informare privind activitățile CCIA Timiș. 

De asemenea au fost organizat trei misiuni economice extrerne. În perioada 14-19 februarie o delegație timișeană a mers la Dubai, apoi între 22 și 26 aprilie, la Istanbul (Turcia), iar între 12 și 23 mai, în Australia,  la Melbourne și Sydney.

eminarii de informare și instruire a agenților economici cu privire la reglementări legislative în diferite sectoare de activitate, organizate în parteneriat cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș: 10 / 700 participanți

Dacă vorbim despre cele 10 seminarii de informare și instruire a agenților economici cu privire la reglementări legislative în diferite sectoare de activitate, organizate în parteneriat cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș au fost organizate următoarele:

  • Sesiune de informare privind legislația în domeniul securității la incendiu
  • Sesiune de informare a agenților economici timișeni privind legislația muncii
  • Noutăți și abordări fiscale 2024 în dezbatere la CCIA Timiș
  • Oportunități de finanțare AFIR 2023-2027
  • Agenţii economici timișeni, informaţi despre aspectele legislative privind ocuparea forței de muncă
  • Aspecte legislative privind siguranța alimentelor și igiena produselor
  • Noutățile din legislația în construcții, dezbătute cu agenții economici
  • Actualizările în legislația vamală și tehnologiile moderne folosite
  • Reglementări legislative în vigoare în domeniul protecției consumatorilor, dezbătute la CCIA Timiș
  • Noutățile legislative privind protecția mediului în dezbatere la CCIA Timiș

Totodată, în primele 6 luni ale 2024, Compartimentul Instruire, Formare și Perfecționare Profesională a CCIA Timiș a organizat un număr de 13 cursuri, din care 11 cursuri autorizate de Ministerul Educației și de Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin  Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională din Județul Timiș. La aceste cursuri au participat 171 cursanți din care 21 proveniți din firme membre ale CCIAT.

Seriile de cursuri pentru care au fost organizate grupe: Competențe Antreprenoriale, Financiare și Juridice; Inspector în Domeniul Sănătății și Securității în Muncă; Inspector/Referent Resurse Umane; Manager de Proiect; Responsabil de Mediu; Arhivar; Contabil; Expert Achizitii Publice; Gestionar Depozit.

Raportul de activitate al CCIAT, pe primele șase luni ale anului poate fi consultat mai jos:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.