Caz şocant! Violuri, sclavie şi copii împiedicaţi să meargă la şcoală, sub umbrela unei secte spirituale

Sub pretextul că îi ajută să se “emancipeze spiritual”, un bărbat a adunat în jurul lui, sute de femei, bărbaţi şi copii.

Autoproclamat lider spiritual al acestei comunităţi, individul în vârstă de 59 de ani trăia împreună cu membrii sectei, în zona localităţii Brad, din judeţul Hunedoara, în locuinţe improvizate.

Situaţia durează de ani buni, timp în care acolo se petreceau lucruri înfiorătoare: violuri şi acte de hărţuire sexuală, chiar şi faţă de minori.

În plus, toţi membrii grupului munceau zi-lumină în agricultură, sau la întreţinerea “centrului de meditaţie” fără a primi niciun ban, iar copiilor le era interzis să meargă la şcoală.

Cazul era de multă vreme în atenţia poliţiştilor, însă aceştia nu au reuşit să adune niciodată probe.

Acum, una dintre persoanele exploatate, şi-a făcut curajul să recunoască ororile la care erau supuşi membrii acestei comunităţi.

“În urma activităților investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunități în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale” (în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărțuire sexuală și de viol). Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învățământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunității, aceștia nefiind înscriși la nici una dintre unitățile de învățământ ale statului român”, transmite IPJ Hunedoara.

Oamenii legii au descins la locuinţele improvizate şi au ridicat mai multe probe relevante.

Ei au fost însoţiţi şi de angajaţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copiluluii, care au identificat 23 de minori, însă numărul ar putea fi mult mai mare.

La vederea poliţiştilor, unii dintre membrii comunităţii au fugit şi s-au ascuns în pădurea din apropiere.

În locuinţele improvizate au fost găsite şi mai multe femei însărcinate, care au fost evaluate de echipajele medicale ce i-au însoţit pe poliţişti.

Liderul grupării a fost arestat preventive pe o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de șantaj, viol, împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

sursa foto: scena9.ro

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Timişoara citeşte! Proiect inedit al tineretului social democrat pentru a încuraja lectura

Tinerii din Partidul Social Democrat filiala Timişoara a ieşit astăzi din case, pentru o acţiune de suflet, prin care îşi doresc să crească apetitul pentru lectură.

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.