Skip to main content

Caz şocant! Violuri, sclavie şi copii împiedicaţi să meargă la şcoală, sub umbrela unei secte spirituale

Sub pretextul că îi ajută să se “emancipeze spiritual”, un bărbat a adunat în jurul lui, sute de femei, bărbaţi şi copii.

Autoproclamat lider spiritual al acestei comunităţi, individul în vârstă de 59 de ani trăia împreună cu membrii sectei, în zona localităţii Brad, din judeţul Hunedoara, în locuinţe improvizate.

Situaţia durează de ani buni, timp în care acolo se petreceau lucruri înfiorătoare: violuri şi acte de hărţuire sexuală, chiar şi faţă de minori.

În plus, toţi membrii grupului munceau zi-lumină în agricultură, sau la întreţinerea “centrului de meditaţie” fără a primi niciun ban, iar copiilor le era interzis să meargă la şcoală.

Cazul era de multă vreme în atenţia poliţiştilor, însă aceştia nu au reuşit să adune niciodată probe.

Acum, una dintre persoanele exploatate, şi-a făcut curajul să recunoască ororile la care erau supuşi membrii acestei comunităţi.

“În urma activităților investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunități în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale” (în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărțuire sexuală și de viol). Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învățământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunității, aceștia nefiind înscriși la nici una dintre unitățile de învățământ ale statului român”, transmite IPJ Hunedoara.

Oamenii legii au descins la locuinţele improvizate şi au ridicat mai multe probe relevante.

Ei au fost însoţiţi şi de angajaţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copiluluii, care au identificat 23 de minori, însă numărul ar putea fi mult mai mare.

La vederea poliţiştilor, unii dintre membrii comunităţii au fugit şi s-au ascuns în pădurea din apropiere.

În locuinţele improvizate au fost găsite şi mai multe femei însărcinate, care au fost evaluate de echipajele medicale ce i-au însoţit pe poliţişti.

Liderul grupării a fost arestat preventive pe o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de șantaj, viol, împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

sursa foto: scena9.ro

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.