Skip to main content

Caz scandalos, în judeţul Timiş! Contabilul unei primării făcea plăţi către morţi, iar banii ajungeau în buzunarele lui

Au fost percheziţii de amploare, în această dimineaţă, la Primăria Racoviţa, acasă la un angajat al instituţiei, dar şi la persoane care aveau legătură cu acesta.

Dosarul, instrumentat de poliţiştii de la Criminalitate Economică îl vizează pe contabilul comunei, care de şase ani se înfruptă din bugetul local.

CITEŞTE ŞI: Violenţă extremă! Două eleve s-au bătut în plină stradă fără ca nimeni să intervină

Mai exact, din 2018 încoace, omul lua periodic, diverse sume de bani din taxele şi impozitele plătite de locuitori, sau chiar făcea plăţi fictive către terţi.

Se folosea de numele unor persoane care au avut relaţii contractuale cu Primăria, dar care între timp fie au decedat, fie şi-au încheiat activitatea.

Toţi aceşti bani au ajuns în buzunarele contabilului, iar acum anchetatorii încearcă să stabilească valoarea tolată a prejudiciului.

„La data de 13 martie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară ce fac obiectul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și delapidare.

În urma cercetărilor s-a stabilit că un funcționar public din cadrul unei unități administrativ-teritoriale, din Racovița, ar fi încasat de la contribuabili taxe și ar fi utilizat aceste sume în interes personal, fără a fi înregistrate în evidența contabilă a unității administrative.

Totodată, și-ar fi însușit unele sume de bani care reprezentau plata fictivă a unor indemnizații către asistenții personali care nu se mai află în mod legal în plată sau către persoane decedate„, transmite IPJ Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.