Skip to main content

Căutați un loc de muncă în străinătate? Iată aici ce trebuie să faceți

Marilen Pirtea

AJOFM Timiș vine în spijinul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă în străinătate!

Asta după ce în ultima perioadă au fost semnalate nereguli, ilegalităţi în momentul în care aceştia s-au adresat unor firme private de plasare a forţei de muncă, sau chiar persoanelor fizice care s-au interpus activităţii de mediere.

Accesul cetăţenilor români la locurile de muncă vacante oferite de angajatorii din străinătate se poate face prin Rețeaua EURES, prin aplicarea acordurilor bilaterale încheiate de România cu alte state, prin intermediul firmelor private de plasare a forţei de muncă sau prin căutare individuală.

Toate locurile de muncă vacante la nivel european pot fi vizualizate pe portalul EURES, www.eures.europa.eu, iar dacă doriţi să aplicaţi trebuie să selectaţi doar ofertele marcate cu steagul UE.

Agenţia Naţionlă pentru Ocuparea Forţei de Muncă gestionează portalul naţional EURES www.anofm.eures (la acest moment fiind disponibile 756 de locuri de muncă în tări ca: Germania (162), Malta (316), Marea Britanie (90), Norvegia (29), etc.), unde sunt vizibile ofertele de muncă disponibile, detaliate pe ţări şi ocupaţii, dedicate exclusiv cetăţenilor români. Serviciile oferite de consilierii EURES din cadrul agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv informare, consiliere, mediere a unui loc de muncă în UE/SEE SUNT GRATUITE. Datele de contact ale acestora pot fi accesate la adresa : http://www.eures.anofm.ro/contact.php sau pe adresa de site a AJOFM Timiş www.timis.anofm.ro.

In situaţia în care apelaţi la serviciile de mediere oferite de o firmă de plasare a forţei de muncă în străinătate vă sugerăm să:

– verificaţi, înainte de plata oricărui comision sau taxă, la Inspectoratul Teritorial de Muncă din judeţul în care îşi are sediul firma, dacă aceasta este înregistrată, a avut sesizări sau plângeri cu privire la activitatea desfăşurată;

– analizaţi atent, înainte de semnare, contractele de muncă/contractele de mediere care trebuie să respecte prevederile Legii nr.156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, republicată.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primăria Timișoara investește în transformarea clădirii denumită „Școala mică”, din cartierul Plopi, într-o grădiniță nouă, în care elevii timișoreni vor beneficia de condiții de învățare moderne.
După jumătate de an de când fosta administrație CJT a semnat contractul de finanțare pentru 25 de autobuze hibrid, astăzi, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis, a semnat documentul pentru achiziție.
Reprezentanții Aquatim vor desfășura lucrări de spălare a bazinului de înmagazinare și a rețelelor de apă în două localități din județ, la începutul săptămânii următoare.
Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara invită publicul timișorean în cadrul programului acțiuni culturale @UMFT, care cuprinde o serie de evenimente specifice.
Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală, în parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții ,, Regele Mihai I” din Timișoara, a organizat cu succes prima reuniune a Cluburilor Liderilor Studenților Francofoni (CLÉF) din regiune.
Patru locuri întâi și alte două pe următoarele poziții au fost ocupate de grupul de firme Maxagro în cadrul celui mai mare eveniment ce aduce recunoaștere excelenței în afaceri: Gala „Topul Firmelor” din județul Timiș.
Mobilizare de forțe, chiar în acest moment, pe una dintre cele mai circulate șosele din vestul țării! Două tiruri s-au ciocnit violent.
Forțele de intervenție s-au mobilizat de urgență la locul unui accident rutier, petrecut cu puțin timp în urmă.