Care sunt prioritățile Recașului, în anul care vine?

O localitate din Timiș se pregătește de noi alegeri, care vor avea loc peste doar câteva luni.

Este vorba despre recășeni, care trebuie să decidă prin vot, dacă localitatea lor va avea în continuare statutul de oraș, sau va reveni la cel de comună. Cât de important este acest referendum, dar și ce alte lucruri se vor întâmpla în Recaș, anul viitor, aflați din interviul acordat de primarul, Pavel Teodor.

Iată că a mai trecut un an! Pentru unii a fost bun, pentru alții, mai puțin bun. Cum a fost 2016 pentru dumneavoastră?
Din punct de vedere politic, acest an a fost unul al incertitudinii și frământărilor provocate de alegerile locale din luna iunie, în urma cărora am câștigat un nou mandat de primar al orașului Recaș și o majoritate covârșitoare, în Consiliul Local. Au urmat alegerile parlamentare, la care Partidul Social Democrat, din care fac și eu parte, a obținut un scor foarte bun. În Recaș, s-a plasat pe primul loc, cu aproape 60% din opțiunile electoratului, la fel și în Timișoara, ceea ce reprezintă o premieră pentru noi. Bineînțeles că rezultatele au fost unele foarte bune și în restul județului Timiș, motiv pentru care am și reușit să trimitem în Parlament, doi senatori și patru deputați.
Anul 2016 a fost unul agitat și în ceea ce privește activitatea din Primărie, mai ales că Recașul s-a confruntat cu o lipsă acută de bani. Sumele pe care le-am primit pentru echilibrarea bugetului au venit abia la începutul acestei luni și au fost nesemnificative, comparativ cu anii precedenți. Partea bună este că am reușit totuși, să umplem anumite goluri din bugetul local.
La alegerile din iunie, ați obținut un rezultat formidabil, câștigând cel de-al doilea mandat de primar, cu 90% din voturile recășenilor. Cu a stat la baza acestui rezultat zdrobitor pentru contracandidați?
Într-adevăr am obținut un rezultat foarte bun, de 92%, ceea ce reprezintă un record național, fiind singurul primar de oraș, care a înregistrat un scor atât de mare.  Un asemenea rezultat mă onorează și totodată mă obligă să fac tot ceea ce îmi stă în putință, pentru a mă ridica la nivelul așteptărilor celor care m-au votat. Vreau să vă mărturisesc că acest scor m-a și surprins, mai ales că într-unul dintre satele aparținătoare, Bazoș, am obținut un procent de 98%, și nu este vorba despre un sat mic, ci despre unul care numără peste 600 de votanți.
Ce credeți că a stat la baza acestui rezultat?
Sunt convins că acest rezultat se datorează în primul rând faptului că în primul mandat am demonstrat că sunt un om dedicat comunității, un om căruia îi pasă de problemele localității, un om care a venit la Primărie să muncească. Lumea a apreciat aceste lucruri, mai ales că am fost precedat de o conducere foarte slabă sau mai degrabă dezinteresată total de problemele oamenilor de rând. Pentru cei care își aduc aminte cum arăta Recașul în 2012, începând cu zona centrală și continuând cu zonele periferice, și cum arată acum, obținerea acestui rezultat nu reprezintă o surpriză.
De asemenea, procentul de 92% se datorează unor investiții majore de care Recașul avea mare nevoie. Amintesc aici piața agro-alimentară, parcul central, modernizarea zonei centrale, asfaltarea drumurilor de legătură dintre Recaș și satele aparținătoare, reabilitarea drumurilor din interiorul localităților, extinderea rețelei de apă în Bazoș și Petrovaselo, precum și menținerea unei curățenii exemplare, prin serviciul propriu de salubrizare, pe care am reușit să îl înființăm, recent.
Care sunt principalele realizări ale anului 2016?
Mă bucur în primul rând că am reușit să finalizez proiectele demarate în anii precedenți și că am demarat noi lucrări, în special de asfaltare a străzilor in Recaș. De asemenea am  continuat plantarea de pomi decorativi, astfel că ne putem mândri cu aproximativ 3.000 de arbuști ornamentali, plantați în această toamnă. Voi păstra acest ritm și pe viitor, astfel încât, peste câțiva ani, Recașul să devină o adevărată oază de verdeață.
Ce nu ați reușit să faceți în acest an?
Eu întotdeauna îmi propun foarte multe lucruri, îmi fac un plan de investiții ambițios, la fiecare început de an și bineînțeles că nu pot să realizez decât 50%, sau poate mai puțin. Și asta din cauza banilor puțini pe care îi avem la dispoziție.
Care sunt prioritățile Recașului, pentru anul viitor?
În 2017 vor avea prioritate trei proiecte. Primul se referă la continuarea asfaltării drumurilor din Recaș și satele aparținătoare, cel de-al doilea, la amenajarea peisagistică a drumului ce duce spre Cramele Recaș, iar cel de-al treilea vizează amenajarea cu gabioane a canalului colector din piața cu vechituri.  Asta înseamnă tronsonul dintre calea ferată și Calea Lugojului, pe care îl vom umple cu pământ rezultat din lucrările efectuate la autostradă, iar la final vom amenaja o pădurice în această zonă.
Pe lângă aceste proiecte mari, mai există și unele mici, dar la fel de importante: construcția a două totemuri la intrările în Recaș, pe drumul național, modernizarea șoselei principale sau amenajarea de piste pentru bicicliști în toate satele.
În aceste zile ne-au fost aprobate două proiecte pe fonduri europene și anume „Dotarea Serviciului de Urgență – Pompieri cu mașini noi” și „Modernizarea sistemului de iluminat public”. Valoarea acestor două proiecte se ridică la aproape două milioane de euro, iar contribuția noastră este de numai 2%.
Avem în vedere încă un proiect, care prevede înființarea unui centru medical de urgențe și construirea unei policlinici.
În 2017, în Recaș se va organiza referendum pentru revenirea localității la statutul de comună. Ce înseamnă asta pentru oamenii de aici?
Revenirea la statutul de comună este o dorință a cetățenilor, exprimată în cadrul unui sondaj de opinie realizat anul trecut. Revenirea la statutul de comună are și avantaje și dezavantaje. Eu trebuie să duc la îndeplinire voința locuitorilor și să mă situez de partea majorității.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.