Skip to main content

Care este semnificaţia bradului de Crăciun?

Marilen Pirtea

Una dintre cele mai importante tradiţii, asociate sărbătorii Naşterii Domnului o reprezintă, cu siguranţă, împodobirea pomului de Crăciun.

Se spune despre brad că este un pom al vieții pentru că el rămâne verde tot timpul, simbolizându-L astfel, pe Isus Hristos, veșnic viu.

Despre obiceiul bradului de Crăciun nu se știe exact de unde a luat naștere. Se bănuiește că pomul de Crăciun ar fi apărut pentru prima dată la popoarele germanice. În România bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție.

La început, bradul de Crăciun era împodobit cu fructe, flori de hârtie sau biscuiți. În timp, s-a trecut la ornarea acestuia cu globuri de sticlă, beteală, bomboanele de ciocolată şi instalații luminoase. Există, de asemenea, obiceiul ca în vârful bradului să fie așezată o stea, simbol al stelei care i-a călăuzit pe magi până la Betleem. Despre aceasta se spune că aduce noroc și duce la îndeplinire dorințele.

Bradul de Crăciun este o tradiție oarecum recentă în România, dar este cel mai îndrăgit obicei al sărbătoriilor de iarnă, datorită simbolurilor care i se asociază, și anume: dragoste, bucurie, fericire, împlinire, speranță, viață, sănătate şi… magie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost scene desprinse parc[ din filemele de acțiune când, la un cotrol de rutină în trafic, șoferul unei mașini a refuzat să oprească la semnalele de polițiștilor.
A fost un weekend plin de accidente rutiere, iar la cele mai multe dintre ele cauza a fost conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
Veste proastă pentru șoferi! Comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier, pe mai multe străzi din oraș.
Clubul ACS Floreta Timișoara, alături de Federația Română de Scrimă, a organizat, în acest weekend, cea de-a VIII-a ediție a Cupei Floreta, un circuit European de scrimă, care a adus împreună peste 320 de sportivi din mai mult de 10 țări.
Un bărbat a fost preluat de o ambulanță și transportat de urgență, la spital, după ce a fost lovit de o mașină.
Reprezentanții Aquatim vor desfășura lucrări de spălare a bazinului de înmagazinare și a rețelelor de apă în două localități din județ, la începutul săptămânii următoare.