Skip to main content

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

Cimitirul a fost preluat în administrare de Horticultura la finalul lunii septembrie, anul trecut. Cele două capele se aflau într-o stare avansată de degradare: prizele, întrerupătoarele și corpurile de iluminat smulse de pe pereți, instalația electrică nefuncțională, gresia dezlipită și tencuiala căzută.

Pentru a repune în funcțiune capelele, primul pas a fost refacerea instalației electrice, ce reprezenta un pericol pentru vizitatori, lucrare finalizată în decembrie 2023. Renovarea efectivă a celor două capele a început în luna aprilie. Lucrările au inclus zugrăvirea interiorului și a exteriorului clădirilor, montarea de gresie antiderapantă, montarea aparatelor de climatizare, repararea copertinelor, tratarea și înlocuirea lemnului de pe terase și înlocuirea ușii la una din capele. Investiția realizată a fost de peste 120.000 de lei.

Cele două capele sunt disponibile pentru închiriere la prețul de 350 lei/24 de ore și vor fi deschise pe perioada orarului de funcționare a cimitirului, între orele 08.00 – 20.00. Acestea pot fi rezervate la numărul de telefon 0770 700 477.

De la preluarea Cimitirului Calea Șagului, Horticultura a realizat mai multe investiții aici, precum renovarea porților de intrare, a gardului adiacent Parcului Clăbucet, a magazinului și a clădirilor administrative, a fost refăcut sistemul electric și sistemul de iluminat. Totalul investițiilor realizate se ridică la peste 200.000 de lei. La acestea se adaugă colectarea și evacuarea deșeurilor (peste 400 mc doar în prima lună)  cu un cost total de 127.000 de lei pentru primele 5 luni de contract și cosirea vegetației ce se afla peste nivelul monumentelor.

Horticultura continuă investițiile în perioada următoare în Cimitirul Rusu Șirianu. Aici urmează să fie refăcută rețeaua electrică și sistemul de iluminat. În același timp, angajații societății derulează periodic acțiuni de cosire, erbicidare, toaletare și evacuare deșeuri în cele două cimitire.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.