Skip to main content

Canicula face victime! Șase persoane la spital. Ce recomandă medicii?

Temperaturile ridicate fac victime la Timișoara! 

Medicii de la Spitalul Județean din Timișoara trag un semnal de alarmă avertizeză populația în ceea ce privește efectele nefavorabile ale deshidratarii aspura aparatului cardiovascular.

Mai exact, în ultimele 24 de ore, numai în Clinica de Chirurgie Vasculară au fost internați 6 pacienți cu probleme cardiovasculare trombo-embolice, caracterizate prin formarea de cheaguri în vase sau cord, determinate cel mai probabil de expunerea pacienților la temperaturile extreme de afară, coroborată cu hidratarea insuficientă. 

Medicii spun că este foarte important să consumați multe lichide în această perioadă, pentru că deshidratarea crește riscul apariției evenimentelor cardiovasculare nedorite, precum ischemia acută de membru cu potențiala pierdere a acestuia, accidentul vascular cerebral sau tromboza venoasă profundă, prin creșterea vâscozității sângelui și formarea de cheaguri de sânge la nivelul inimii și vaselor. 

Deshidratarea este favorizată de temperaturile înalte de pe timpul verii, pacienții prezentând boli cardiovasculare fiind cei mai predispuși să dezvolte astfel de complicații.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.