Calea Băgdăneștilor, transformată complet! Va fi lărgită la patru benzi, iar linia de tramvai va fi dublată. A fost semnat contractul de finanțare

Primăria Timișoara a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Căii Bogdăneștilor.

Mai exact, va intra în reaparații sectorul de drum de la intersecţia cu Bulevardul Cetăţii și până la bucla de întoarcere din cartierul Ronaț. Linia de tramvai va fi dublă, va fi amplasată pe mijlocul șoselei și încadrată de spaţii verzi cu arbori. Prin proiect se vor reabilita 2,25 kilometri de linie dublă, plus 0,45 kilometri – zona buclei de întoarcere, rezultând astfel, în total, 4,95 kilometri cale de rulare modernizată.

CITEȘTE ȘI: Prima zi de şcoală în spatele gratiilor! 67 de deținuți încep cursurile

În ceea ce privește infrastructura rutieră, partea carosabilă va fi lărgită la patru benzi de circulaţie, câte două pe sens. Totodată, pe Calea Bogdăneștilor se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete pe ambele sensuri. 

De asemenea, proiectul prevede reabilitarea unui număr de 7 stații de transport public pe traseul respectiv. Aceste stații vor fi illuminate și adaptate nevoilor persoanelor cu handicap, vor fi dotate cu bănci și coșuri de gunoi, cu echipamente de supraveghere video, cu automate de bilete, panouri cu afişare LCD și alte facilități. În proximitate se vor amplasa rastele pentru biciclete în sistem integrat de închiriere.

Se vor amenaja peste 9.500 mp de spații verzi, din care aproximativ 8.500 mp spaţii verzi nou create, și se va implementa un nou sistem de alimentare cu energie electric în zonă. 

CITEȘTE ȘI: Protocol de colaborare între Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 și Ministerul Turismului! Documentul a fost parafat astăzi

Valoarea totală a proiectului este de 148.851.248,45 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 89.655.146,06 lei.

Perioda de implementare este de 36 de luni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Razie pe șoselele din județ! Peste 500 de sancțiuni

Polițiștii rutieri timișeni, pe șoselele din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Un bloc evacuat în mijlocul nopții, după ce un apartament de la etajul 4 a luat foc!

Noaptea trecută, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu ce a cuprins un apartament de la etajul patru al unui bloc.

O săptămână cu întreruperi zilnice de apă, în Recaș!

Aquatim anunță lucrări de spălare a rețelei de distribuție, în următoarea săptămână, la Recaș!

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.