Ca să nu lase timișorenii fără căldură, Colterm ia 84 de milioane de la Primărie

Societatea de termoficare a Timișoarei primește ajutor după ajutor din partea municipalității. Pentru ca istoria să nu se repete și timișorenii să nu fie nevoiți să stea fără apă caldă și căldură în plină iarnă, Consiliul Local Timișoara a decis o majorare de capital de aproape 84 milioane lei pentru Colterm.

Datoriile în care Colterm este cufundată continuă să pună proleme. Deși societatea de termoficare intenționa să ia un credit bancar pentru a-și achita datoriile la diverșii furnizori de servicii, nicio bancă nu a dorit să ofere un împrumut, având în vedere o posibilă incapacitate a Colterm de a-și achita creditul.

Tocmai pentru a scoate compania din impas, și pentru a evita ca timișorenii să stea în frig la iarnă, Primăria Timișoara a decis să majoreze capitalul societății de termoficare cu aproape 84 de milioane de lei. Conform primarului Robu, Colterm va gestiona cum crede acești bani, pentru a-și rezolva problemele financiare.

După asta vor putea să ia și credit, dar fără această majorare de capital, cu minusurile pe care le au, nu le dă nimeni credit. Colterm nu va mai acumula acum datorii către furnizori, ba mai mult își va achita datorii, două un grafic de eșalonare. Voi fi cu ochii pe ei”, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Video: Momentul în care un pieton a fost spulberat de o maşină, filmat de camerele de supraveghere

Un accident cumplit s-a petrecut în această seară, în comuna Şag, lângă Timişoara, unde o maşină a lovit în plin, un pieton.

Dănuţ Stoica, la Sursa de Vest fără Filtru

Dănuţ Stoica, primarul comunei Găvojdia, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – joi, 8 decembrie 2022.

Prostie sau interese meschine? Piaţa de Roţi din zona Traian, organizată “după ureche”. Şefii de la SC Pieţe au dat bir cu fugiţii

Deschiderea Pieţei pe Roţi din zona Traian, care va avea loc mâine, este învăluită în mister, chiar şi pe ultima sută de metri.

Încep să sune sirenele, la Timișoara! Primăria anunță că face teste

Primăria Timișoara anunță testarea sirenelor electronice în cadrul unor exerciții de verificare, prin emiterea de semnale scurte și mesaje vocale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.