Skip to main content

Bugetul Timișului de 677 milioane de lei, votat! Pe ce vor fi cheltuiți banii?

Timișul are buget! Aleșii județeni l-au aprobat în unanimitate.

Bugetul centralizat al județului Timiș în 2017 este de 677,25 milioane de lei, cu 22,6% mai mare decât anul trecut. Din acești bani, pentru secțiunea de funcționare au fost alocate 449 milioane, iar pentru dezvoltare a fost alocată suma de 226 milioane de lei.

Bugetul de la Sănătate a crescut cu 35%, mai exact la acest capitol sunt alocate aproape 20 de milioane de lei. Vor fi continuate investițiile deja începute la Spitalul Județean, iar la capitolul investiții noi programate pentru 2017 sunt modernizarea și recompartimentarea spațiului de mari arși corp B, Casa Austria – 2,6 milioane lei, sistem de preepurare ape uzate – 1 milion, consolidare corp H+G, realizare casa scării acces din exterior – 1,5 milioane.

La capitolul Transporturi, bugetul este la nivelul anului 2016, aproximativ 80 de milioane de lei, iar aici sunt cuprinse toate lucrările la drumurile din județ ce necesită intervenție. 

Drumurile vor scoate și în acest an din bugetul județului sume importante de bani, după cum urmează: modernizare DJ 593 – 1,498 milioane, modernizare DJ 693, interconectare la A1 – Arad  – 2,98 milioane, modernizare DJ 691, lărgire la 4 benzi – Centură Timișoara și Centura Timișoarei – Autostradă A1 – 2,76 milioane, reabilitare DJ 684 – Coșava – Tomești – Luncanii de Sus – 2,64 milioane. Alte investiții la acest capitol, însă cu bani din alte surse, nu doar de la bugetul local, mai sunt: DJ 693 B Iohannisfeld – Ivanda – 9,18 milioane lei/din creditul CEC, 9,08 milioane, ranforsare sistem rutier DJ 681 – Făget – Drăgsinești – 17,3 milioane/din creditul CEC, 15,8 milioane, reabilitare DJ 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg – 7,7 milioane/din creditul CEC, lărgire 4 benzi DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă – 1 milion sporire capacitate circulație DJ 609D – centură de ocolire Aeroport – 7 milioane, construcții spațiu servicii și control pentru verificarea tonajului DJ 691 – 500.000 lei, asfaltare DJ 591C DN6 – Săcălaz – 3 milioane, asfaltare DJ 609 Valea Lunga Română – Cliciova – 2 milioane, asfaltare DJ 609F Bazoșu Nou – Bazoș – 1 milion.

Și în ceea ce privește Agenda Culturală, bugetul a crescut în anul 2017. Mai exact, în acest an a fost alocată suma de 5,8 milioane de lei. Aici se remarcă o creștere importantă a sumei alocate pentru proiectul Timișoara – capitală culturală a Europei 2021.

”Bugetul este bine așezat, este un buget important, provocator, spun acest lucru pentru că pe lângă investițiile din bugetul propriu se regăsesc investiții din fonduri europene, din fonduri guvernamentale. E important să susținem astfel de investiții pentru dezvoltarea județului Timiș. Bugetul centralizat al județului Timiș este în valoare de 677 de milioane, aproximativ, împărțit în două, cheltuieli de funcționare, 450 de milioane, și deferența de aproximativ 225 de milioane, este pentru lista de investiții. E foarte important să specific un aspect la cheltuielile de funcționare, mai exact în urma discuțiilor avute cu toate instituțiile din subordinea CJT, se regăsesc sume pentru cheltuielile salariale, pentru cheltuielile cu utilitățile și pentru cheltuielile de bunuri și servicii în cadrul fiecăre instituții. Lega de investiții, solicitările au fost mult mai mari din partea instituțiilor, dar în urma discuțiilor avute am reușit să facem o prioritizare a lor, și cred că astfel am reușit să realizăm un buget echilibrat. Un proiect interesant și la care țin foarte mult, pe care l-am direcționar spre fondurile guvernamentale, chiar dacă nu are cea mai mare valoare este foarte important și anume realizarea Centrului Speranța, pentru copiii cu dizabilități”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Pe lista investițiilor noi prevăzute din bugetul propriu al CJ Timiș se regăsesc, mutarea Clinicii de Psihiatrie a Spitalului Județean, de pe str. Văcărescu, în fosta unitate militară de la Giroc, recondiționarea fațadei și amenajări exterioare la Palatul Administrativ, centrele de colectare pentru legume-fructe, realizarea pistei de canotaj de pe Lacul Surduc.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.