Bugetul Timișului de 677 milioane de lei, votat! Pe ce vor fi cheltuiți banii?

Timișul are buget! Aleșii județeni l-au aprobat în unanimitate.

Bugetul centralizat al județului Timiș în 2017 este de 677,25 milioane de lei, cu 22,6% mai mare decât anul trecut. Din acești bani, pentru secțiunea de funcționare au fost alocate 449 milioane, iar pentru dezvoltare a fost alocată suma de 226 milioane de lei.

Bugetul de la Sănătate a crescut cu 35%, mai exact la acest capitol sunt alocate aproape 20 de milioane de lei. Vor fi continuate investițiile deja începute la Spitalul Județean, iar la capitolul investiții noi programate pentru 2017 sunt modernizarea și recompartimentarea spațiului de mari arși corp B, Casa Austria – 2,6 milioane lei, sistem de preepurare ape uzate – 1 milion, consolidare corp H+G, realizare casa scării acces din exterior – 1,5 milioane.

La capitolul Transporturi, bugetul este la nivelul anului 2016, aproximativ 80 de milioane de lei, iar aici sunt cuprinse toate lucrările la drumurile din județ ce necesită intervenție. 

Drumurile vor scoate și în acest an din bugetul județului sume importante de bani, după cum urmează: modernizare DJ 593 – 1,498 milioane, modernizare DJ 693, interconectare la A1 – Arad  – 2,98 milioane, modernizare DJ 691, lărgire la 4 benzi – Centură Timișoara și Centura Timișoarei – Autostradă A1 – 2,76 milioane, reabilitare DJ 684 – Coșava – Tomești – Luncanii de Sus – 2,64 milioane. Alte investiții la acest capitol, însă cu bani din alte surse, nu doar de la bugetul local, mai sunt: DJ 693 B Iohannisfeld – Ivanda – 9,18 milioane lei/din creditul CEC, 9,08 milioane, ranforsare sistem rutier DJ 681 – Făget – Drăgsinești – 17,3 milioane/din creditul CEC, 15,8 milioane, reabilitare DJ 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg – 7,7 milioane/din creditul CEC, lărgire 4 benzi DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă – 1 milion sporire capacitate circulație DJ 609D – centură de ocolire Aeroport – 7 milioane, construcții spațiu servicii și control pentru verificarea tonajului DJ 691 – 500.000 lei, asfaltare DJ 591C DN6 – Săcălaz – 3 milioane, asfaltare DJ 609 Valea Lunga Română – Cliciova – 2 milioane, asfaltare DJ 609F Bazoșu Nou – Bazoș – 1 milion.

Și în ceea ce privește Agenda Culturală, bugetul a crescut în anul 2017. Mai exact, în acest an a fost alocată suma de 5,8 milioane de lei. Aici se remarcă o creștere importantă a sumei alocate pentru proiectul Timișoara – capitală culturală a Europei 2021.

”Bugetul este bine așezat, este un buget important, provocator, spun acest lucru pentru că pe lângă investițiile din bugetul propriu se regăsesc investiții din fonduri europene, din fonduri guvernamentale. E important să susținem astfel de investiții pentru dezvoltarea județului Timiș. Bugetul centralizat al județului Timiș este în valoare de 677 de milioane, aproximativ, împărțit în două, cheltuieli de funcționare, 450 de milioane, și deferența de aproximativ 225 de milioane, este pentru lista de investiții. E foarte important să specific un aspect la cheltuielile de funcționare, mai exact în urma discuțiilor avute cu toate instituțiile din subordinea CJT, se regăsesc sume pentru cheltuielile salariale, pentru cheltuielile cu utilitățile și pentru cheltuielile de bunuri și servicii în cadrul fiecăre instituții. Lega de investiții, solicitările au fost mult mai mari din partea instituțiilor, dar în urma discuțiilor avute am reușit să facem o prioritizare a lor, și cred că astfel am reușit să realizăm un buget echilibrat. Un proiect interesant și la care țin foarte mult, pe care l-am direcționar spre fondurile guvernamentale, chiar dacă nu are cea mai mare valoare este foarte important și anume realizarea Centrului Speranța, pentru copiii cu dizabilități”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Pe lista investițiilor noi prevăzute din bugetul propriu al CJ Timiș se regăsesc, mutarea Clinicii de Psihiatrie a Spitalului Județean, de pe str. Văcărescu, în fosta unitate militară de la Giroc, recondiționarea fațadei și amenajări exterioare la Palatul Administrativ, centrele de colectare pentru legume-fructe, realizarea pistei de canotaj de pe Lacul Surduc.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Foto şi video: Cel mai instagramabil loc din Timişoara! Tunelul iubirii oferă, în aceste zile, un adevărat spectacol vizual şi olfactiv

În Timişoara, ştii că a venit cu adevărat primăvara, atunci când înfloresc prunii sălbatici din spatele Catedralei.

Transport uriaş de medicamente contrafăcute, oprit de poliţişti! Au fost descoperite mii de cutii cu pastile falsificate

A fost deschisă o anchetă de amploare pentru destructurarea unei reţele care punea în vânzare medicamente care le puteau face bolnavilor, mai mult rău decât bine.

Se reiau lucrările pe drumul spre autostradă, prin Giarmata! Licitaţia a fost câştigată de Strabag

Epopeea lărgirii la patru benzi a drumului care face legătura din Timişoara şi autostrada A1 pare să se apropie de sfârşit, odată cu finalizarea licitaţiei pentru sectorul de după Dumbrăviţa.

Infracțiuni pe bandă rulantă! Un tânăr, drogat și cu permisul suspendat, prins la volanul unei mașini neînmatriculate!

Trei infracțiuni, dintr-un foc! Un tânăr de 34 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic de polițiști, pe Calea Lugojului din Timișoara.

Începe simularea Evaluării Naționale! În Timiș sunt așteptați să participe la testări peste 5.500 de elevi de clasa a VIII-a

Încep emoțiile pentru elevii de gimnaziu din anii terminali. Mâine are loc prima probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naționale.

Nesimțirea l-a costat scump pe un tânăr din Timiș! A fost amendat cu peste 10.000 de lei și a rămas și fără mașină

Un tânăr de 23 de ani a încasat două amenzi, în valoare de peste 10.000 de lei, iar mașina i-a fost confiscată.

FOTO Apariţie surpriză, pe Stadionul Dan Păltinişanu! O vulpe a fost surprinsă în timp ce se plimba nestingherită în tribune

Vizitator neașteptat, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara! Arena închisă de autorități de mai bine de un an, are parte de vizitatori mai puțin obișnuiți. O vulpe a fost surprinsă în timp ce inspecta cu atenție tribunele stadionului.

Zeci de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii timișeni! Au fost întocmite și trei dosare penale

Aproape 70 de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii din Timiș, în urma unor verificări.

Vă pregătiți de curățenia de primăvară? Scăpați gratuit de deșeuri la unul dintre cele patru puncte de colectare ale Retim?

Municipalitatea face apel la timișoreni să folosească punctele de colectare a deșeurilor deschide în oraș.

Continuă acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei! Cei care vor să participe încă se mai pot înscrie

În acest sfârșit de săptămână Asociația Verde de Banat va continua acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei, în zona din spatele Pieței Mehala, înspre podul de la ieșirea din oraș către Săcălaz.

Atac în apropierea unui loc de joacă din Timișoara! Un copil a fost lovit și jefuit! Mama acestuia a alertat Poliția

Scene șocante în apropierea unui parc din Timișoara! Un copil a fost tâlhărit în miezul zilei.

Anunţ de ultimă oră, privind Centura de sud a Timişoarei! Când va fi gata şoseaua?

Începe un nou episod din epopeea Variantei de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

FOTO Palatul Apelor din Timișoara își deschide porțile și își întâmpină vizitatorii cu o expoziție realizată de artiști locali

Administrația Bazinală de Apă Banat organizează pentru prima dată de când Palatul Apelor a fost restaurat un eveniment cultural, pentru a marca anul Timișoarei – Capitală Culturală Europeană și sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei.

TNTm deschide Anotimpurile FEST-FDR cu spectacolul BROS de Romeo Castellucci!

În anul Capitalei Europene a Culturii, Teatrul Național din Timișoara deschide Anotimpurile FEST-FDR vineri, 31 martie.

100.000.000 de lei, pentru Colterm! Consilierii locali votează săptămâna viitoare, achitarea în avans, a subvenţiilor pentru energia termică

Pe ultima sută de metri, autorităţile locale au agreat soluţia propusă de administratorul judiciar şi cel special de la Colterm, pentru evitarea falimentului.

Liceului Shakespeare din Timişoara intră în şantier! Va fi refăcut acoperişul

A fost semnat contractual pentru refacerea acoperişului de la Liceul Teoretic „William Shakespeare” din Timişoara, în valoare de 378.377,62 lei plus TVA.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.