Bugetul județului pe anul 2019, aprobat! Unde merg cei mai mulți bani?

Județul Timiș are un buget de 770 de milioane de lei în acest an, cu 32 de milioane de lei mai mult față de anul trecut.

La nivelul secțiunii de funcționare CJT dispune de o sumă de aproximativ 370 de milioane de lei, iar la nivelul secțiunii de dezvoltare aproximativ 267 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Impact violent pe autostradă! Două tiruri au fost distruse în urma unui accident cumplit

Proiectul de buget a fost supus votului, astăzi, în plenului Consiliului Județean și a fost aprobat în unanimitate.

Discutăm de câteva luni bune pe marginea bugetului județului Timiș, au fost discuții cu instituțiile din subordine și cu toate grupurie politice, legat și de propuneri pentru lista de investiții, legat și de explicațiile pentru lista de funcționare, pentru că obligativitatea noastră în primă fază este de a asigura, atât aparatului de specialitate a CJT, cât și instituțiilor din subordine funcționalitatea. Din acest punct de vedere îi asigurăm pe toți angajații CJT că sunt asigurate cheltuielile de personal, indemnizațiile de hravă, voucherele de vacanță, pe tot anul 2019. Punctul forte al bugetului etse lista de investiții, este defapt o listă așteptată de locuitorii județului Timiș, pentru că pe această listă de investiții prioritățile au rămas atragerea de fonduri europene, fonduri guvernamentale și bineînțeles bugetul propriu al CJT, iar ca domenii, în continuare prioritate are domeniul sănătății, domeniul educației, sprijin pentru învățământul special și bineînțeles infrastructura rutieră”, a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

Consiliul Județean a alocat domeniului sănătății în 2019, suma de 17.056.000 lei. Clinica de Mari Arși de la Casa Austria va primi 2.330.000 lei. Pentru Casa Austria este alocată suna de 142.000 lei, pentru reabilitarea termică, iar 179.000 lei vor fi folisiți pentru realizarea tâmplăriei interioare la Spitalul Județean. Clinica de urologie va beneficia de 1.500.000 lei, și tot atâția bani sunt alocați pentru extinderea Secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

Infrastructura beneficiază de 21.490.000 lei din bugetul Consiliului Județean Timiș și 106 milioane lei din fonduri guvernamentale, prin PNDL. Pentru anul 2019 sunt prevăzute lucrări de modernizare pentru mai multe drumuri județene precum și realizarea unui drum de legătură între Autostrada A1 și Aeroportul Internațional Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Retim continuă campania de colectare a deșeurilor voluminoase în Timișoara și localitățile din apropiere!

Învățământul special din Timiș va beneficia în acest an de  8.210.000 lei.

La capitolul cultură, recreere și religie, Consiliul Județean a alocat suma de 10.861.000 lei. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat va primi 2.050.000 lei pentru achiziționarea echipamentelor necesare și pentru construirea unui nou sediu la Făget.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.