Bucurie la Teatrul Național din Timișoara! Ce s-a întâmplat?

Printr-o hotărâre de Guvern, ieri, Sala 2 a trecut, de la Primăria Timișoara, în proprietatea statului român, mai precis spus a Ministerului Culturii.

Clădirea a fost dată în administrarea Teatrului Național Timișoara.

“Teatrul Național Timișoara are propria identitate, redefinită prin Sala 2. Este pentru prima dată când teatrul are clădirea sa. Sunt convinsă că transferul acesta va însemna deschiderea unei noi etape în viața acestui teatru”, a declarat  managerul instituției, Ada Hausvater.

Sala 2 funcționează în fostul manej imperial din vremea împărătesei Maria Theresia, devenit în comunism sală de sport, cvasi-abandonată după Revoluție. Amenajarea spațiului (atribuit Teatrului Național pentru 49 de ani prin Hotărârea Consiliului Local nr. 46/26.02.2008) ca sală de teatru s-a făcut cu aportul financiar al Ministerului Culturii, Sala 2 ,fiind inaugurată în 25 ianuarie 2010, cu o nouă configurație interioară.

De aproape un deceniu, pe scena Sălii 2, amplasată în Parcul Civic, se spun unele dintre cele mai frumoase povești ale lumii, prin vocea actorilor Teatrului Național din Timișoara și a unei remarcabile serii de regizori din România și din străinătate.

”De anul acesta, înțeles de Consiliul Local al Municipiului Timișoara, de Primăria  Timișoara și de Guvernul României, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara are o adresă unică de suflet, un spațiu care a inspirat și va inspira artiști din toată lumea, sper, pentru totdeauna, în artele spectacolelor”, a mai adăugat Ada Hausvater.

Foto (c) Adrian Pîclișan / TNTm

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.