Skip to main content

Bilanţul lui Fritz, după trei ani în fruntea Timişoarei, desfiinţat de Raul Olajos! Te lauzi că eşti în Divizia D?

Raportul de activitate prezentat de primarul Timişoarei, în faţa USR-iştilor, în urmă cu două sptămâni, atrage noi critici, pe lânge cele legate de minciuni, exagerări şi proiecte moştenite pe care şi le-a asumat.

Acum, Raul Olajos, fost partener de alianţă al edilului şi, ulterior, fost coleg de partid, cataloghează bilanţul ca fiind  lipsit de substanţă.

Olajos spune că Dominic Fritz a încercat să mascheze lipsa realizărilor cu ajutorul unui show bine pus la punct şi a unor imagini frumoase, menite să manipuleze opinia publică.

“Nu am făcut o analiză la sânge, pentru că m-au lovit două aspecte. Când am parcurs documentaţia, 80% era imagine. Nu trebuie să fii un analist economic, iar eu sunt totuşi, la bază, economist cu uzură, am două decenii de experienţă în zona de implementare, şi-mi dau foarte repede seama dacă există nişte ecuaţii şi grafice sustenabile sau sunt prezentate power-point-uri pentru a convinge un board, sau în cazul de faţă, o masă electorală. Deci, mult prea multe imagini cu primarul sau fără primar, dar cu obiective care să dea bine în poze”, a spus Raul Olajos, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Fostul lider al grupului USR din Consiliul Judeţean Timiş a făcut totuşi o analiză a investiţiilor cu care s-a lăudat Fritz.

Deşi spune că nu vrea să intre în logica fostului primar, care îl acuză pe Fritz că se laudă cu proiecte moştenite, Olajos a făcut totuşi un raport.

Iar rezultatul arată că valoarea investiţiilor noi este de zece ori mai mică decât a celor din “greaua moştenire”.

“Eu i-aş fi pus o singură întrebare, că două zile m-am uitat pe proiecţia de buget a Primpriei Timişoara. Întrebarea este foarte simplă: Din acele senzaţionale investiţii, pe care le-a înşirat acolo, din cele peste 700 de milioane de lei pe care le-a bugetat, el s-a uitat cam care e ponderea între proiectele continuate şi cele noi? Proporţia este de 1:10, pe 2023 (…) Obiectivele noi sunt undeva la 80 de milioane faţă de cele în continuare, care sunt la 700 şi ceva de milioane”, a mai spus Raul Olajos care critică şi “recordul” lui Fritz privind absorbţia şi atragerea de fondurile europene.

S-a lăudat foarte mult cu cele 150 de milioane de lei, fonduri obţinute, în ultima perioadă, prin PNRR mai ales. Eu cred că nu s-a uitat la alte oraşe. Când spui aşa, o cifră şi sună foarte bine şi tu ai senzaţia că ai făcut un lucru senzaţional, te uiţi la oraşele cu care ai pretenţia să te compari. Nu spun că Buzăul are o cifră comparativă sau Constanţa are de patru ori mai mult şi, apropo, îşi retehnologizează şi CET-ul pe PNRR, dar noi l-am bgat în faliment. Spun că oraşul Cluj, a făcut solicitări de absorbţie de peste 700 de milioane. Despre ce cifre vorbim? Adică tu te lauzi că eşti în Divizia D şi te şi lauzi pe toate gardurile, arătând ce abilităţi senzaţionale de absorbţie ai. Este foarte trist că ne rezumăm la multă propagandă şi mult iluzionism. E un fel de David Copperfield. Ai impresia că a tăiat femeia, că a băgat sabia prin cutie, dar, în realitate, cutia era goală”, a conchis Olajos.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.