Skip to main content

Bilanţul lui Fritz, după trei ani în fruntea Timişoarei, desfiinţat de Raul Olajos! Te lauzi că eşti în Divizia D?

Raportul de activitate prezentat de primarul Timişoarei, în faţa USR-iştilor, în urmă cu două sptămâni, atrage noi critici, pe lânge cele legate de minciuni, exagerări şi proiecte moştenite pe care şi le-a asumat.

Acum, Raul Olajos, fost partener de alianţă al edilului şi, ulterior, fost coleg de partid, cataloghează bilanţul ca fiind  lipsit de substanţă.

Olajos spune că Dominic Fritz a încercat să mascheze lipsa realizărilor cu ajutorul unui show bine pus la punct şi a unor imagini frumoase, menite să manipuleze opinia publică.

“Nu am făcut o analiză la sânge, pentru că m-au lovit două aspecte. Când am parcurs documentaţia, 80% era imagine. Nu trebuie să fii un analist economic, iar eu sunt totuşi, la bază, economist cu uzură, am două decenii de experienţă în zona de implementare, şi-mi dau foarte repede seama dacă există nişte ecuaţii şi grafice sustenabile sau sunt prezentate power-point-uri pentru a convinge un board, sau în cazul de faţă, o masă electorală. Deci, mult prea multe imagini cu primarul sau fără primar, dar cu obiective care să dea bine în poze”, a spus Raul Olajos, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Fostul lider al grupului USR din Consiliul Judeţean Timiş a făcut totuşi o analiză a investiţiilor cu care s-a lăudat Fritz.

Deşi spune că nu vrea să intre în logica fostului primar, care îl acuză pe Fritz că se laudă cu proiecte moştenite, Olajos a făcut totuşi un raport.

Iar rezultatul arată că valoarea investiţiilor noi este de zece ori mai mică decât a celor din “greaua moştenire”.

“Eu i-aş fi pus o singură întrebare, că două zile m-am uitat pe proiecţia de buget a Primpriei Timişoara. Întrebarea este foarte simplă: Din acele senzaţionale investiţii, pe care le-a înşirat acolo, din cele peste 700 de milioane de lei pe care le-a bugetat, el s-a uitat cam care e ponderea între proiectele continuate şi cele noi? Proporţia este de 1:10, pe 2023 (…) Obiectivele noi sunt undeva la 80 de milioane faţă de cele în continuare, care sunt la 700 şi ceva de milioane”, a mai spus Raul Olajos care critică şi “recordul” lui Fritz privind absorbţia şi atragerea de fondurile europene.

S-a lăudat foarte mult cu cele 150 de milioane de lei, fonduri obţinute, în ultima perioadă, prin PNRR mai ales. Eu cred că nu s-a uitat la alte oraşe. Când spui aşa, o cifră şi sună foarte bine şi tu ai senzaţia că ai făcut un lucru senzaţional, te uiţi la oraşele cu care ai pretenţia să te compari. Nu spun că Buzăul are o cifră comparativă sau Constanţa are de patru ori mai mult şi, apropo, îşi retehnologizează şi CET-ul pe PNRR, dar noi l-am bgat în faliment. Spun că oraşul Cluj, a făcut solicitări de absorbţie de peste 700 de milioane. Despre ce cifre vorbim? Adică tu te lauzi că eşti în Divizia D şi te şi lauzi pe toate gardurile, arătând ce abilităţi senzaţionale de absorbţie ai. Este foarte trist că ne rezumăm la multă propagandă şi mult iluzionism. E un fel de David Copperfield. Ai impresia că a tăiat femeia, că a băgat sabia prin cutie, dar, în realitate, cutia era goală”, a conchis Olajos.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.